ALARM ZA UZBUNU U ČAČKU: O finansijama brine sportski direktor, ne duguje se pet već dve i po plate!

U ovom trenutku, reklo bi se, niko nije zadovoljan stanjem u FK Borac. Štrajkovali su radnici redarske službe, potom i igrači kluba, koji pet meseci ne primaju platu. A nekadašnji članovu Upravnog odbora smatraju da se novajlije ne snalaze na svojim pozicijama u klubu.

Potpisan je ugovor sa Tiketlajnom iz Beograda, koji distribuira i prodaje ulaznice, njima se po utakmici uplaćuje 60.000 kao kompenzacija za pružene usluge. A uz naknadnu proviziju na račun kluba naknadno se uplaćuje novac od prodaje karata.

Međutim niko ne daje odgovor na pitanja koja zanimaju ljude u Čačku. Koliko se besplatnih karata štampa i ko ih dobija. Sudeći po prijavljenom prihodu od utakmice protiv Partizana, besplatnih karata je bilo preko 1000. Prosečna cena karte bila je 450 dinara, a policijska procena govori da je bilo oko 3500 gledalaca. Prijavljeni su prihodi od 1,2 miliona dinara. Postavlja se pitanje ko je pogrešio
Upravni odbor kluba sastao se u prošli utorak, prvi put od svog imenovanja pre par meseci. Valjda je neko procenio da nema potrebe za sastančenjem kad sve fercera u klubu. A da li je baš tako.

Fudbaleri odbili da treniraju pred gostovanje u Subotici jer im se duguje pet plata. Kažu da su u dugovima, gladni i zabrinuti za svoju egzistenciju i da pod takvim stresom ne mogu da treniraju i igraju. Iz Subotice su se vratili neporaženi, pa se čini da jedino što zaista funkcioniše u Borcu to su trener Lalatović, njegovi saradnici i igrači.

Stručno i pomoćno osoblje nije primilo platu od 10-15 meseci. Kako ko. Kad će, ne zna se.

I pored klupske blagajne kojom caruju paučina i promaja, i treninzi i utakmice igraju se pod reflektorima. Važno je da sija, a ko će i kako da plati utrošenu struju nije briga Upravni odbor Borca.

Bruka sa rasvetom tokom utakmice sa Partizanom još nije zaboravljena, jer možete misliti kakav problem treba da napravite pa da vas, ovakav kakav je, Fudbalski savez Srbije kazni.

Istine radi, problemi sa podešavanjem rasvete su popravljeni,  pa makar igralište više nije u polumraku i pored upaljenih reflektora.

stadion-fk-borac

Na konačno održanom sastanku uprave Borca, finansijski izveštaj podneo je, koliko god to čudno zvučalo, sportski direktor Ilić.  Što je prvi put zabeleženo u našem fudbalu da se sportski direktor bavi ovakvim temima. Ako se sportski direktor bavi finansijama, šta bi radio finansijski direktor da ga Borac kojim slučajem ima.

Međutim, izveštaj je bio štur i podnet je usmeno bez bilo kakvih papira, a Ilić je napravio u svom ekspozeu i presek stanja u klubu. Pojedini članovi UO najavljuju da će za sledeći sastanak uprave, kad god to bude bilo, tražiti pisani finansijski izveštaj.

Za primanja fudbalera rečeno je da nije istina da im se duguje pet plata, jer  im je do sada isplaćeno pet poluplata za poslednjih pet meseci, pa im se duguju, u stvari, dve i po plate. Pomenuto je i koliko novca do sada je isplaćeno igraču Živkoviću, koji po mišljenju članova UO nema nikakvog osnova da bude nezadovoljan, obzirom na svoj status i primanja u klubu, na činjenicu da su mu plaćeni stan i hrana, pa mu primanja od više stotina hiljada dinara dođu kao džeparac, koji on troši na način koji nije primeren sportisti. Pali su i predlozi da se klub zahvali Živkoviću na daljoj saradnji  zbog njegovih disciplinskih prekršaja koji nisu prihvatljivi za sportski kolektiv i koji, inače, nemaju veze sa njegovim liderstvom u organizaciji obustave treninga i pobune igrača.

Finansijska situacija u Borcu trenutno je takva da klub na papiru ima 15-16 miliona dinara, a u stvarnosti mu nedostaje novac za pokriće troškova predstojeće utakmice sa Vojvodinom. Pomenuti milioni tek treba da stignu nakon uplate druge rate generalnog sponzora i iz budžeta grada, od čega treba da se po prioritetu isplate dugovanja zaposlenima u klubu i igračima.

Inače, predsednik UO FK Borac  Zoran Bašanović govorio je kratko i izneo ocenu da je klub u stabilnoj takmičarskoj situaciji. Da sve ostalo nije ni blizu stabilnog potvrđuje činjenica da je posle diskusija pojedinih članova UO,  Bašanović  demonstrativno napustio sastanak sa konstatacijom da neko iz uprave kluba pokušava da kroz pojedine medije konstruiše priču o krizi u Borcu.

Utakmica.rs/ozonpress.net/

 

 

Komentari