Aleksandar Filipović: Zlato na EP (U-19) je vrhunac karijere

Najmlađi kapiten Jagodine u istoriji kluba u razgovoru za klupski sajt istakao je da mu je ukazana velika čast, ali i da ne žuri sa odlaskom u inostranstvo, već vredno radi i čeka pravu ponudu. Momak koji je bio kapiten reprezentacije koja se popela na krov Evrope, nije toliko u žiži javnosti kao neke njegove reprezentativne kolege, ali ga to ne ometa da vredno radi u svom klubu i ispunjava profesionalne obaveze.

aleksandar-filipovic-darko-lazic

Da li verovao kada si dolazio u Jagodinu pre šest godina, da ćeš uspeti da dođeš do svih uspeha koje si postigao?
Kada sam dolazio pre šest godine, znao sam da je Jagodina jedan ozbiljan i organizovan klub. Nadao sam se i verovao da ću dođi do prvog tima gde sam i danas i da ću postići ove rezultate koje sam postigao, a radom i disciplinom uspeo da osvarim sve što sam želeo.
Bio si kapitan omladinske repreznetacija Srbije koja je na Evropskom prvenstvu u Litvaniji osvojila zlatnu medalju i postala šampion Evrope?
Moram da kažem da je vrhunac moje karijere osvojeno zlato na Evropskom prvenstvu sa omladinskom reprezentacijom i sigurno da ću to pamtiti do kraja života.
Posle ogromnog uspeha i osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za omladince bio si na meti mnogih Evropskih klubova, ali si još uvek igrač Jagodine?
Još uvek sam u Jagodini, ima nekih interesovanja iz Rusije, Belgije, ima još mesec dana do kraja prelaznog roka, čekamo videćemo. Čekamo ozbiljno ponudu, ozbiljan klub jer je to u interesu FK Jagodina kao i mom ličnom interesu ozbiljan klub gde sigurno mogu da napredujem i gradim još bolju karijeru.

aleksandar-filipovic-jagodina

Bio si na pragu odlaska u engleksi Fulam pre godinu dana?
Najozbiljniji je bio engleski Fulam, to je bilo pre godinu dana gde je sve bukvalno bilo završeno i na kraju je ta radna dozvola bila problem i zato sam ostao član Jagodine.
Tvoja očekivanja za utakmicu četvrtog kola Super lige Srbije koja se igra u petak od 20 časova protiv Novog Pazara?
Posle odigrana tri kola, gde smo loše startovali i izgubili sve tri utakmice, nismo bili pravi na terenu kako se od nas očekuje ali mislim da ćemo sigurno iz utakmice u utakmicu sve bolje igrati, zato se nadam da ćemo već u petak osvojiti ta prva tri boda i nastaviti da se dižemo na tabeli ali i da podižemo samopouzdanje i da budemo ona prava Jagodina – samouvereno ističe kapiten plavih
Kada dres Jagodine zameniš nekim veliki evropskim klubom, šta će ti biti prvo što ćeš reći novim klubskim drugovima, odakle dolaziš i šta nosiš iz tog kluba?
Dolazim iz jedne normalne sredine gde sam odrastao, i sigurno da najlepše stvari nosim iz ovog grada i kluba, i da će sve to preneti u neki novi klub u koji budem otišao.

Izvor: fkjagodina.com

Komentari