Analiza prelaznog roka: Odličan posao tima sa Banjice

Fudbaleri Rada imali su burnu završnicu prošlogodišnje sezone, gde su nakon baraža izborili opstanak u ligi. Fudbalski klub koji je u prošloj sezoni imao dosta problema pri realizaciji, ove godine peva drugačiju pesmu. Za sada je Rad jedno od najprijatnijih iznenađenja prva četiri kola.

Foto: http://fkrad.rs/

Stručni štab na čelu sa Vladimirom Savićem, na vreme je krenuo da sklapa kockice za novu sezonu. U pravo vreme doveden je novi trener, nekadašnji strateg Radničkog iz Niša Milan Milanović zamenio je Stevana Mojsilovića na klupi. Milanović je na vreme počeo da sklapa kockice za novu sezonu. Što se po rezultatima u prva dva kola u potpunosti isplatilo. Ozbiljnost kluba viđena je i tokom priprema na Pohorju, gde su građevinari obavili seriju ozbiljnih provera, Utakmica protiv Arsenala iz Tira, Mordovije, Derbi Kantija i Gabale iz Azerbejdžana. Šarenolika paleta protivnika sa različitim stilovima igre pokazala se kao pravi izbor, Rad na samom početku sezone pokazuje da nikome neće biti lak protivnik i da će protivnici na stadionu kraj Banjice teško nositi bodove.

Klub su pojačali:  Slavko Perović (Manisaspor), Uroš Nenadović (Vojvodina), Nikola Đurić (Etnikos), Miloš Marković ( Borac Banja Luka) Petar Jelić (Guandong Sanrej Kejv), Borko Veselinović (Javor Ivanjica), Delimir Bajić (Mladost V. Obarska), Vladimir Branković (Vitez).

Otišli iz kluba: Dejan Babić (Partizan), Dušan Pantelić (Voždovac), Srđa Knežević (Varen Nagasaki), Aleksandar Lazevski (Hoverla), Branislav Danilović (Puškaš Akademia), Slobodan Urošević (Napredak), Andrija Luković (PSV), Nikola Antić (Crvena zvezda), Stefan Čolović (OFK Beograd), Vladimir Radivojević (Novi Pazar), Lazar Ćirković (Partizan), Nenad Injac (Voždovac), Ognjen Ožegović (Jagodina)

Presuda: Fudbaleri Rada odradili su dobar posao u prelaznom roku, igrači koji su došli u klub prava su pojačanja, u prvim kolima najviše je pokazao Perović, koji je postao okosnica tima sa Banjice, pored njega ističe se i novajlija Jelić, koji je u debitantkoj utakmici postigao pet golova na gostovanju Voždovcu, čime je skrenuo pažnju na sebe i pokazao da će biti od velike važnosti za Rad. Pronađene su adekvatne zamene za igrače koji su napustili klub, treba istaći stabilnu odbranu građevinara, koja je u prva tri kola primila samo dva pogotka.

Komentari