Analiza prelaznog roka – OFK Beograd

OFK Beograd je prošle sezone Jelen Superligu završio na razočaravajućem 11. mestu. Premda su Beograđani bili polufinalisti Kupa Srbija, gde su ispali od Jagodine, mnogi u klubu sa Karaburme nisu bili zadovoljni rezultatom u ligi. Ove sezone stvari su krenule malo drugačije, te smo u prilici da četu Dejana Švabe Đurđevića gledamo u veoma kvalitetnom i napadačkom izdanju.

Već nakon prvog kola i ubedljivog poraza u Novom Sadu od ekipe Vojvodine (3:0), mnogi su već otpisali Romantičare kao ozbiljnog takmaca u Jelen Superligi. Međutim, kako odmiče sezone, mlada i poletna ekipa sa Karaburme sve više pokazuje sav svoj raskošan talenat koji svakako poseduje. U sledećem kolu se videlo poboljšanje u igri OFK Beograda, iako su utakmicu sa Spartakom iz Subotice završili rezultatom 0:0. Okidač je bila utakmica protiv kruševačkog Napretka kada su inteligentnom i ofanzivnom igrom pobedili domaćina sa 4:2. U 4. kolu usledila je pobeda na svom terenu protiv ekipe Novog Pazara (3:2). Uprava kluba i sportski direktor Ardijan Đokaj odradili su odličan, ali pomalo neobičan prelazni rok za OFK, budući da su dovedeni mahom iskusniji igrači, uz par talentovanih mladih igrača.

Pojačanja: Mladen Sarajlin (Teleoptik), Miloš Dragojević (Mladost Podgorica), Aleksandar Alempijević (Olmalik, Uzbekistan), Mihajlo Cakić (Zorja, Ukrajina), Milan Obradović (Partizan), Stefan Čolović (slobodan igrač), Ivan Vuković (Seongnam, Koreja), Marko Janković (Olimpijakos, pozajmica), Saša Zdjelar (Olimpijakos, pozajmica) i Komnen Andrić (Radnički 1923 Kragujevac). Iz omladinskog pogona kluba prvom timu su priključeni Stefan Janković, Marko Batinica, Borko Duronjić, Mile Šarenac, Miloš Zlatković i Marko Šiškov.

Odlasci: Mitar Novaković (slobodan igrač), Aleksandar Stanisavljević (Donji Srem), Stojan Pilipović (Kečkemet, Mađarska), Zlatko Zečević (Novi Pazar), Marko Gajić (Javor), Bogdan Planić (Crvena zvezda), Vladan Adžić (Suvon, Koreja), Igor Ivanović (Rudar Pljevlja), Miloš Obradović (Voždovac), Edin Rustemović (Drina Zvornik), Dragan Bogavac (slobodan igrač), Aleksandar Čavrić (Genk), Branko Jovanović (Zeta), Luka Čermelj (Sinđelić) i Filip Matović (Čukarički)

Prognoza: Iako im nisu davane velike šanse na početku šampionata, ekipa OFK Beograda pokazuje da za nju, po trenutnoj formi, ima mesta u top 4 ekipe Jelen Superlige. Pitanje je koliko mladi fudbaleri na čelu sa trenerom Đurđevićem mogu izneti pritisak na svojim leđima, ali ovakve situacije nisu strane ni klubu a ni cenjenom stručnjaku. U nastavku šampionata videćemo da li je ekipu poremetio (ne)očekivan odlazak ponajboljeg igrača Čavrića u Genk poslednjeg dana prelaznog roka, ali tim koji ima Dražića, Jovanovića, Čupića, Obradovića, Vasiljevića i još puno mladih i talentovanih igrača može se nadati završetku u top 6 ekipa Superlige.

Komentari