Analiza prelaznog roka: Radnički Niš

Jedno od najprijatnijih iznenađenja u prošloj sezoni, Radnički iz Niša, u ovoj pokazuje da će se grčevito boriti za opstanak ukoliko se neke stvari ne promene iz korena. U klubu su signal za uzbunu upalili nakon četvrtog kola u kojoj je klub poražen od Donjeg Srema, odlučeno je da se tim osveži promenom trenera.

Foto: Utakmica.rs

Prva tri kola Radnički je imao pakleni raspored, prvo gostovanje u Beogradu šampionu Srbije Crvenoj zvezdi, koja je savladala Radnički rezultatom 2:0. Potom je na Čair došao vicešampion Srbije Partizan, koji je bio još ubedljiviji, slavio je rezultatom 4:1, treće kolo donelo je nadu navijačima da mogu do iznenađenja u Jagodini, od pobede Radnički je delilo samo 45. minuta jer su niški fudbaleri na poluvremenu vodili 0:1, u drugom poluvremenu usledio je neočekivani pad u igri, pa su navijači uskraćeni za pobedu, rezultat je bio 3:1. Između trećeg i četvrtog kola usledilo je neprijatno iznenađenje za sve navijače Radničkog.

Nedugo pošto je potpisao novi, dvododišnji, ugovor Milan Ćulum odlučio je da raskine ugovor sa Radničkim iz Niša i preseli se u istoimeni klub iz Kragujevca, gde se priključio nekadašnjem treneru Radničkog Dragoljubu Bekvalcu. U četvrtom kolu, Radnički je igrao protiv Donjeg Srema, tima sličnog kvaliteta Radničkom, ali u tom meču nije bilo igre, ni kvaliteta koji bi pokazao zbog čega je Radnički, Real sa Nišave.

Pre samo nekoliko dana odlučeno je da klub raskine saradnju sa Dragoslavom Stepanovićem, trofejnim stručnjakom koji je u klub došao kako bi Radničkom vratio staru slavu i dobrim igrama sebi obezbedio inostrani angažman. Do toga ipak neće doći, jer je UO Radničkog odlučio da mu izglasa nepoverenje i zameni ga Sašom Mrkićem, koji će po treći put sesti na klupu Reala sa Nišave.

Tim su pojačali: Bratislav Punoševac (Fukuoka), Vladimir Đorđević (Đer), Zoran Ljubinković (Krajova), Vlade Lazarevski (Zvijezda Gradačac), Augusto Batioha (Diošđer), Petar Petrović (Malme, pozajmica), Darko Bulatović (Čelik), Baržan Turišbek (Sparta Semej), Marko Mrkić (Jagodina), Marko Tomić (Sinđelić), Vladimir Đilas (Metalac GM), Branko Pauljević (Partizan, pozajmica), Aleksandar Tirninić (Vardar), Pavle Popara (Pogon)-

Tim su napustili: Ibrahim Gaj (raskinut ugovor), Saša Stojanović (Universitatea Kluž), Petar Jovanović (Universitatea Kluž), Miloš Krstić (istekla pozajmica – Tun), Radoš Bulatović (raskinut ugovor), Bratislav Pejčić (Radnik Surdulica), Dragan Jelić (Rudar Velenje), Aleksandar Kosorić (Zeljezničar), Strahinja Petrović (Napredak), Kajo Sančez (raskinut ugovor), Aleksandar Trišović (raskinut ugovor), Miloš Perić (pozajmica – Radnik Surdulica), Milan Ćulum (Radnički KG).

Prognoza:  Odlaskom okosnice tima, Saše Stojanovića, Radnički nije uspeo da pronađe zamenu za pouzdanog veznog fudbalera, čime je nastala velika rupa u sredini terena. Niz problema koji su zadesili klub ne ulivaju poverenje da će se najave uprave kluba, kako se cilja na najviši mogući plasman, ostvariti. Povratkom Branka Pauljevića, Radnički je dobio pouzdanog fudbalera u zadnjoj liniji. Dovođenje Pauljevića na pozajmicu od šest meseci i potpisivanje niza igrača na polusezonu ili do kraja sezone ne ulivaju poverenje o najavljenim planovima za budućnost, na šta su se najviše pozivali u klubu. Radnički je potpisao nekolicinu igrača iz svog podmlatka, što nije bio slučaj u prethodnim godinama, pa su sa te strane najaveispunjene. Ukoliko u klubu ne počnu da razmišljaju o daljoj budućnosti pred Radničkim je teška borba za opstanak.

Komentari