Borac strpljenjem do pobede

Fudbaleri Borca slavili su na gostovanju Voždovcu. Golove za goste postigli su Stefan Živković u 8. minutu i Srđan Vujaklija u 78. minutu. Gosti su do vođstva došli u uvodnim minutima meča sa bele tačke, a u nastavku su strpljivo čuvali svoju prednost.

Foto: Voždovac

Foto: Voždovac

Već na samom početku, nakon uvodnog ispitivanja snaga Milan Jevtović bio je oboren od strane Petrovića  u kaznenom prostoru, a stefan Živković realizovao je najstrožu kaznu. Nakon vođstva Borca, igrači Voždovca preuzeli su blagu terensku inicijativu. Međutim, bez konretnih rešenja.

Tako je bilo do 23. minuta, kada je udarac Stefana Živkovića dobio čudnu putanju, ali se golman Voždovca odlično snašao. U drugom delu prvog poluvremena gosti su se povukli na svoju polovinu, što je u potpunosti otežalo prilaz golu igračima Voždovca, koji su najviše preko Odite pokušavali iz daljine, ali je napadač domaćih u više pokušaja bio neprecizan. Najbolju šansu Odita je imao u 33. minutu, kada se odlično zagradio nakon dodavanja Radivojevića, a njegov udarac završio tik iznad prečke.

U drugom poluvremenu igrači Borca nisu pokazivali ambiciju da krenu u napad. A igrači Voždovca svoju šansu tražili su dugim loptama. Ozbiljnija šansa za domaće viđena je tek u 72. minutu, akter je ponovo bio Odita, koji je šutirao ponovo preko prečke.  Strpljenje se isplatilo igračima Borca koji su priliku da uvećaju svoju prednost imali u 78. minutu. Srđan Vukajlija je sa distance matirao golmana Voždovca i doneo svom timu kapitalnu prednost u završnim minutima utakmice, čime je i postavio konačan rezultat.

Komentari