Božinov: Partizan je kao Juventus

Najzvučnije pojačanje Partizana u prethodnih nekoliko godina Valerij Božinov sa ekipom je već nekoliko nedelja. Tresao je mreže tokom priprema ali je i svojim ponašanjem i poznavanjem Partizana već tokom priprema kupio navijače Partizana.

Foto: Screenshoot

Foto: Screenshoot

Za SOS kanal Božinov je govorio o svojim počecima, o prvim nedeljama u Partizanu i očekivanjima.

Znam da se od mene očekuje mnogo, kada igraš za tim poput Partizana, očekivanja su uvek velika. Igrao sam u velikim klubovima, znam da navijači i igrači od mene očekuju dosta. Ako ne izborimo Ligu Šampiona, nadam se bar Ligi Evrope. Prvo mesto na tabeli je imperativ. Poručio je Božinov.

Bio je namjmlađi starter u Seriji A. Šta je posle krenulo silaznom putanjom…

Kao klinac igrao sam u lokalnim bugarskim klubovima. Sa 12. godina preselio sam se na Maltu. Gde sam ostavio dobar trag, primetili su me iz Lećea, gde sam sa petnaest godina bio najmlađi fudbaler u Seriji A. Zdenjek Zeman mi je mnogo pomogao tokom boravka u Lećeu. Posle sam pola godine bio u Fiorentini, pa Juventusu. U Mančester Sitiju sam imao problema sa povredom, a onda sam odlučio da resetujem svoju karijeru i zaigram za Parmu. Šest meseci proveo sam i u Lisabonu, u Sportingu. Imao sam problema sa mentalitetom, sa jezikom. Važno mi je da dobro odigram u Partizanu da ponovo pokrenem svoju karijeru, otvoreno o svojoj karijeri govori Božinov.

Najbolji tim u kome sam igrao bio je Juventus, tamo su svi koncentrisani isključivo na fudbal. Igrao sam sa Del Pjerom, Bufonom, Kamoronesijem, Nedvedom… Nedved mi je govorio da je važno naporno trenirati. Mentalitet Juventusa je kao Partizanov, važno im je da pobede u svakom meču. Šta je Juve u Italiji, to je Partizan u Srbiji. Uvek streme prvom mestu, rekao je Božinov.

Pogledajte ceo intervju Božinova SOS kanalu.

Komentari