Član UO Radnički blokadom računa doveo u pitanje egzistenciju kluba

Fudbalski klub Radnički danas je zagazio u nove probleme, koji prete egzistenciji kluba. Radnički iz Niša se tim povodom oglasio saopštenje koje prenosimo u celosti:

“Vujadin Šćekić je smenjen sa funkcije člana upravnog odbora FK Radnički zbog nekorektnog poteza koji će u značajnoj meri otežati dalji rad kluba i najverovatnije dovesti u pitanje sam opstanak kluba.

I pored dogovora sa predsednikom kluba Vidakom Perovićem i predsednikom nadzornog odbora Aleksandrom Miloševićem da će se naći rešenje za namirenje duga, tačnije da će se od 15. septembra napraviti dogovor o vraćanju duga, član upravog odbora Šćekić je, bez najave, sačekavši utakmicu sa FK Partizan i znajući da će biti prihoda od prodatih ulaznica, blokirao žiro-račun kluba za 6.000.000 dinara.

Predsednik kluba Vidak Perović krajnje uznemiren i revoltiran ovim nerazumnim postupkom koji će značajno pogoršati već nezavidnu finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi upravo zahvaljujući ovakvim i sličnim nesavesnim ponašanjem velikog broja prethodnih uprava, kratko je izjavio:

“Država ovakvim ljudima nikada ne sme da izlazi u susret! Sada sumnjam da se iza njegovog ulaska u klub kriju druge namere i sopstveni interesi, a ne ljubav prema Radničkom, Nišu i sportu. Lično sam razovarao sa Šćekićem kada smo zajednički dogovorili dinamiku regulisanja duga koji klub ima prema njemu. Njegov moto je “ja sam čovek od reči i držim se dogovora” što me navelo da mu verujem . Ovo smatram velikom prevarom i sada mislim da se iza svega ovoga na šta sam naišao krije veoma ružna priča za FK Radnički i njegovu budućnost. Čast i obraz očigledno nemaju svi.””

Izvor: Radnički

Komentari