Crvena zvezda ostaje bez kapitena?

Nakon rane eliminacije u sezoni i činjenice da je kasa kluba već odavno prazna, što najbolje dokazuje činjenica da su u Ljutice Bogdana ovog leta stizali uglavnom igrači bez obeštećenja, Crvena zvezda će morati da krene sa rasprodajom igrača.

Pored Džošue Parkera, za koga je epizoda u crveno belom dresu najverovatnije završena i Ace Kovačevića, o čijem odlasku se pričalo od početka priprema, kako stvari stoje, Zvezda će biti prinuđena da proda najboljeg igrača iz dvomeča sa Kazahstancima, Predraga Rajkovića.

13772629331675

Bez obzira na izraženu želju mladog golmana da ostane na stadionu Rajko Mitić, i želju kluba da ga zadrži u svojim redovima još ovu sezonu, ispadanje iz Evrope, ali loša finansijska situacija u klubu mogli bi da budu glavni razlog rastanka. Za Rajkovića su zainteresovani mnogi evropski klubovi, međutim ono što najviše brine navijače Crvene zvezde je visina obeštećenja koje bi klub mogao da dobije za najboljeg mladog golmana na svetu.

Sama činjenica da je klub u lošoj finansijskoj situaciji, stavlja Crvenu zvezdu u lošu pregovaračku poziciju, pa i pored toga što je Rajkovićeva vrednost znatno veća, crveno beli nisu dobili ponudu veću od tri miliona evra. Ipak kako prelazni rok bude odmicao, a samim tim i broj zainteresovanih klubova bude sve manje, za očekivati je da će Crvena zvezda morati da pristane na mnogo manju sumu od prave vrednosti kapitena. Da podsetimo, crveno beli nećeuzeti celu sumu od eventualne prodaje Rajkovića, jer prema klauzuli u ugovoru, 30% od transfera ide njegovom bivšem klubu, Jagodini.

Komentari