Da li je Živković konačno zaslužio priliku na golu Partizana?

Nakon deset godina provedenih u klubu, od čega većinu vremena na pozajmicama, dete Partizana, Živko Živković konačno je dobio priliku da se pokaže među stativama. Nakon povrede Lukača u meču sa Voždovcem, Živković je branio na poslednja dva prvenstvena meča, i slobodno može se reći, odradio dobar posao.

409503_zivko_f

Momak, rođen u Užicu, svoje prve korake napravio je u lokalnoj Slobodi. Sa svojih petnaest godina stiže u Humsku, gde je dve godine proveo u omladinskom pogonu crno belih. Prvi profesionalni ugovor sa Partizanom potpisao je sada već davne 2007. godine, ali nije imao mnogo prilike da stane na gol kluba iz Humske. Prvu seniorsku sezonu provodi na kaljenju u Teleoptiku, a u periodu od 2008-2012 branio je boje Metalca iz Gornjeg Milanovca.

Nakon ispadanja Metalca iz SupeLige, vraća se u Teleoptik, da bi tek po odlasku Stojkovića u Makabi, bio priključen prvom timu. Strpljivo je čekao šansu, koja mu je nakon povrede Lukača najzad i ukazana. Na mečevima sa Radničkim iz Niša i Donjim Sremom pokazao je u nekoliko navrata, da je konačno sazreo za pravu šansu u klubu u kome je proveo celu karijeru.

Živkoviću na leto ističe ugovor sa Partizanom, ali prema pisanju “Sporta”, Živkovićeva vernost klubu nije promakla novoj Upravi crno belih, koja planira produžetak saradnje sa 25-godišnjim Užičaninom.

S obzirom na pokazano stpljenje i odanost, i zaslužio je. Setimo se samo Bajkovića koji do dolaska Prosinečkog nije imao ozbiljniju minutažu, da bi za dve sezone postao legenda Delija. Možda se i Živkoviću smeši slična situacija u Partizanu.

Komentari