DEN TANA: Navijači vode glavnu reč u klubu, plače mi se zbog Zvezde

Bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević, razočaran je situacijom u kojoj se danas nalazi njegov bivši klub. U izjavi za srpske medije Den Tana je izneo nekoliko ozbiljnih optužbi na račun navijača za koje kaže da već šest godina vode glavnu reč u klubu.

sp-den-tana

“Statut kluba, promenjen u vreme Vladana Lukića, daje potpunu i legitimnu snagu Delijama. E kad je tako, neka navijači sada izaberu ljude koji će voditi klub i obezbediti novac za njegovo funkcionisanje. Statut kakav ima Crvena zvezda ne postoji nigde na svetu. Dajem milion dolara onome ko mi nađe ne isti nego sličan, jer ovaj Zvezdin statut nema veze sa onim kakav imaju Real ili Barsleona. Jedno je biti navijač, a drugo voditi klub” – istakao je Tanasijević.

On je podsetio da je pritisak od strane navijača bio glavni razlog zbog čega je napustio klub 2009. godine, ali i da se od tada stvari nisu promenile na bolje.

“Otišao sam jer nisam želeo da mi navijači određuju ko će biti trener, a ko igrač. Indirektno, Delije vode klub otkad sam ja otišao. Nijedna uprava nije mogla da bude postavljena bez dozvole navijača, što je tragedija, Ma, plače mi se zbog Zvezde.”

Komentari