Do juče tinejdžer danas trener šampiona Gruzije

O protivniku Partizana u drugom kolu kvalifikacija za LŠ Dila Gori malo toga se zna. Predstavnik Gruzije u kvalifikacijama u Srbiju je doputovao šest dana pre utakmice i bili su neuhvatljivi za skaute Partizana. Kao i za ostatak javnosti. U Beogradu nisu pokazali ništa pa je prava sreća što su poraženi sa samo jednim golom.

2200967_w2

Još jedan kuriozitet po čemu je Dila Gori drugačiji od drugih ekipa u kvalifikacijama jeste trener kluba. Trener Dile Uča Sošašvili verovali ili ne ima nepunih 26. godina. A trenerskim poslom bavi se oko godinu dana.

Ovaj trener rođen 26. jula 1989. godine sa Dilom ima otvoreni ugovor koji je potpisao 2014. godine. Do prve titule u istoriji, Sošašvili je doveo Dilu u svojoj debitantskoj sezoni sa samo 25. godina. Na kraju sezone njegov tim imao je šest bodova više od drugoplasiranih Dinama Batumija i Dinama Tbilisija.

Primera radi, Andre Vilja Boaš najmlađi je trener koji je osvojio Ligu Šampiona, dok je Sošašvili najmlađi trener koji je osvojio prvenstvo pod patronatom UEFA.

Trener Partizana Zoran Milinković Ima 48. godina i do sada je vodio jedanaest klubova u karijeri.

Komentari