Dobar prelazni rok za Jagodinu

Fudbalski klub Jagodina, očajno je počeo novu sezonu. Samo 4 boda iz 4 utakmice, govori o tome da Ćurani očigledno nisu još uvek dovoljno uigrani. 13 igrača je došlo, dok je 6 otišlo iz kluba. Jagodinci su najavljivali da ove sezone imaju tim koji bi ozbiljno konkurisao za titulu, sto se ipak u ova 4 kola nije pokazalo.

Već u prvom kolu, Ćurani su pred svojim navijačima odigrali meč za zaborav protiv povratnika u JSL ekipe Mladosti iz Lučana. Rezultat 1-1, podela bodova, loš početak za Ćurane. U drugom kolu Jagodina ja gostovala šampionu države, Crvenoj Zvezdi i ubedljivo izgubila rezultatom 3-0. Konačno pobeda u trećem kolu. Ćurani su uspeli da pobede ekipu Radničkog iz Niša sa 3-1, i tako ostvare prvu pobedu u novoj sezoni. Već u narednom kolu, dočekana je ekipa Vojvodine, koja je uspela da dobrom igrom nadigra Ćurane i pobedi sa 3-2.

Pojačanja: Danijel Gašić (slobodan igrač), Vladimir Jovančić ( slobodan igrač), Freddy Ady (slobodan igrač), Mile Savković (BSK Borča), Aleksandar Cvetković ( BSK Borča), Ivan Aleksić (NK Osijek), Nemanja Arsenijević (FK Novi Pazar), Mićo Kuzmanović ( Zvijezda Gradačac), Mohamed El Monir (Al-Ittihad), Ognjen Ozegović (Rad). Sa pozajmice su takođe došli nazad u klub, Lazar Cvetković,Nikola Marinković i Mladen Stoičev.

Odlasci: Aleksandar Pešić (Toulouse), Nikola Mojsilović (Vojvodina), Dario Damjanović (Sun Pegasus), Marko Mrkič (Radnički Niš), Marko Bulat (Bačka BP), Nemanja Zdravković (Inđija).

Kada se sve sagleda, borba za neka od mesta koja vode u kvalifikacije za  Ligu Evrope,ostaje kao realan cilj ekipe. Očigledno je da ekipa još uvek nije uigrana i da jos nije pronađena adekvatna zamena za napadača  Aleksandra Pešića, koji je bio u idealnom timu JSL za proslu sezonu.

Da li će Ćurani zaigrati onako kako smo navikli da ih gledamo prethodnih sezona, ostaje nam da vidimo.

 

Komentari