Odlična utakmica: Donji Srem i Rad podelili bodove 1:1 (1:1)

Jelić je od samog početka meča pokazao da će biti najopasniji po domaćina, nakon samo dva minuta igre pripretio je golu Donjeg Srema, golman Milinković je ipak bio na mestu.  Već posle 11. minuta igrači Rada pokazali su zavidnu inicijativu, imali čak tri šuta u okvir gola, od kojih je jedan završio iza leđa golmana Donjeg Srema. Jelić je na asistenciju Simića, nakon centaršuta glavom zatresao mrežu domaćih.

Foto: Arhiva

Spalević je u 19. minutu imao priliku da poravna rezultat, ali je njegov udarac glavom, sa pola metara završio preko gola. U nekoliko navrata smenjivali su se napadači ali su njihovi šutevi završavali preko gola, prvo Spalevića, a potom Veselinovića. U nastavku igrači Rada imali su nekoliko prilika za kontru, ali su se odbrambeni igrači Donjeg bili na visini zadatka. Raspopović, Simić, Rodić smenjivali su se u šutevima na gol protivnika, ali nije bilo promene rezultata.

Aleksandar Stanisavljević prekinuo je dominaciju u napadu Rada, ali njegov šut u 29. minutu bio je lak plen za golmana Jovanovića. Milinković je u 30. minutu pokazao svoju klasu, prvo je zaustavio šut Simića, a potom udarac glavom Raspopovića.

Igrao se 33. minut Lakićević je centrirao po zemlji, Zec je sjajnim šutem savladao nemoćnog Jovanovića i doneo izjednačenje Donjem Sremu.
U 37. minutu Jelić je pokušao iz daljine ali je njegov šut otišao pored stative. U nastavku meča igralo se na sredini terena.  Beljić pokušava u poslednjim sekundama prvog poluvremena, lopta je prevarila golmana Rada, ali se isprečila stativa. Na poluvremenu 1:1.

Na početku drugog poluvremena dva pokušaja iz daljine za Rad. Prvo je Milošević šutirao pored gola, zatim i Veselinović. U nastavku se velika borba vodila ponovo na sredini terena. Obe ekipe odlučno čuvaju nerešeni ishod, svaki pokušaj svodi se na šuteve iz daljine.
Osim mlakih šuteva iz daljine nije bilo ozbiljnijih šansi, do 70. minuta, kada je Krunić šutirao, ali odbrana Rada bila je na mestu.  Što se više bliži kraj meča, oprezniji su igrači i jednog i drugog tima.  Treba pohvaliti navijače Rada koji od samog početka meča istim intezitetom bodre svoj tim.  Beljić je pokušao u 82. minutu da pripreti golu Rada, ali je Jovanović bio odlično postavljen.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata

Sudija: Dalibor Manojlović
Stadion Katpoint arena
SASTAVI:Donji Srem: Milinković, Lakićević, Lakić-Pešić, Prljević(Ž), Crnomarković, Grujičić, Bukorac (Šarac(Ž)), Zec, Beljić, Stanisavljević (Krunić(Ž), Spalević (Marčeta).
Rad: Jovanović, Marković, Raspopović, Bajić(Ž), Rodić, Milošević (Đurić), Simić (Stančeski), Denić, Perović, Jelić, Veselinović.

Komentari