“Građevinari” i “romantičari” podelili bodove na Vračaru

Svima je dobro poznat rivalitet između “građevinara” i “romantičara”, kao i uvek do sada u mečevima ovih rivala, viđeno je dosta neizvesnosti, ali i dobre igre sa obe strane, pa je podela bodova bila jedino rešenje. Meč na Vračaru završen je rezultatom 1:1.

Foto: http://fkrad.rs/

Pre početka susreta, upriličena je mala svečanost. Nikola Raspopović je iz ruku Đorđa Carana predsednika Skupštine Rada dobio dres sa brojem 100, pošto danas igra 100. meč za Građevinare.

Vlarimir Rodić je u 14. minutu imao prvu izglednu priliku za “domaće” u ovom meču, njegov udarac završava preko gola. Naizgled neopasna akcija Rada u 19. minutu mogla je skupo da košta domaći tim, na petercu su se sudarili golman Rada i štoper Raspovović, ali njihova nepažnja prošla je nekažnjeno. U 26. minutu gosti “romantičari” dolaze do vođstva. Nakon loše reakcije Borisa Radunovića, na povratnu loptu vezista OFK-a Micevski odlično reaguje i donosi vođstvo gostima. Samo nekoliko trenutaka kasnije Slavko Perović je imao dve šanse da ugrozi gol “romantičara” ali mu to nije pošlo za nogom. U nastavku viđena je otvorena utakmica u kojoj su gosti bili bolji rival, dok su se igrači Rada na trenutke budili iz sna, pokušavajući da ugroze gol protivnika, ali do kraja prvog dela, nije bilo promene rezultata.

U drugom delu viđen je neki drugi Rad, preporođen i željan izjednačenja. Samo dva minuta bilo je potrebno Radu da poravna. Perović je proigrao Markovića, koji je pobegao svom čuvaru i poslao loptu u šesnaesterac, odakle je Borko Veselinović lako matirao Čupića. Izgledalo je da su u nastavku i jedni i drugi zadovoljni bodom, pa iako je Rad napadao u talasima, nije došlo do dalje promene rezultata.

Komentari