Grof: “Nadam se da ćemo napraviti iznenađenje na Vračaru”

U poslednjih desetak godina, Crvena zvezda je retko pobeđivala na otvaranju sezone, tako da se nadam da ćemo napraviti iznenađenje na Vračaru – započeo je Božović u šaljivom tonu konferenciju za medije pred utakmicu sa OFK Beogradom.

FOTO: crvenazvezdafk.com

FOTO: crvenazvezdafk.com

Trener crveno belih moći će u prvom kolu da računa na sva pojačanja pristigla u letnjem prelaznom roku i najavio je da se  nada uspešnom startu sezone: Mislim da je svaki početak prvenstva vrlo interesantan, i uvek su moguća iznenađenja u samom početku. Ipak, očekujemo da pobedimo jer, Crvena zvezda mora da pobeđuje i da se trudi da bude prva. Očekujem da pre svega izađemo iz utakmice svi živi i zdravi, pošto se najavljuje temperatura od 40 stepeni. Savetuju se ljudi da ne izlaze na ulice zbog vrućina, a mi ćemo igrati fudbal.

Božović se osvrnuo i na eventualne kadrovske probleme: Savo Pavićević je nezgodno stao na treningu, ali mislim da nije ozbiljno. Matos se požalio na bol u mišiću, i nešto konkretnije ćemo znati danas. Mislim da će Vered biti spreman. Prve dve utakmice koje je igrao nije bio spreman, i to je možda bila i moja greška što sam ga isforsirao. Orlandić je doživeo ozbiljan potres mozga i mislim da još jedno sedam ili osam dana neće moći da trenira. U svakom slučaju, ekipa koja bude igrala u nedelju igraće prvi put zajedno. Imali smo nezgodnu situaciju sa “orlićima” koji su doletali kako je ko stigao, i uvek smo igrali u nekom drugom sastavu, čak i protiv Mordovije smo morali da izvedemo kombinovani sastav. Trebaće nam tri ili četiri kola da uđemo u formu, a najboljih 11 će se iskristalisati.

Meč između OFK Beograda i Crvene zvezde na programu je u nedelju od 17h

Komentari