Grof: Neće biti lako protiv Čukaričkog

Sutrašnja utakmica Crvene zvezde protiv Čukaričkog u velikoj meri mogla bi da odluči o šampionskim ambicijama Crvene zvezde, iako je još uvek rana faza takmičenja. Trener Božović svestan je da neće biti lako, ali veruje da njegova ekipa može do pobede iako ima dosta kadrovskih problema pred sutrašnji meč.

0MAR7933

“Mislim da za rivala imamo jednu od najboljih ekipa u ligi. Neće nam biti lako. Međutim, nadamo se da ćemo pred svojom publikom uspeti da pobedimo. Oni su ekipa koja poslednje vreme igraju dobro na Marakani. Ovde su osvojili kup, znaju šta hoće, mislim da su nezasluženo ispali od Gabale. Nadam se pobedi” – rekao je Božović na početku.

Brđani odlično igraju na kontra napade što će biti jedna od otežavajućih okolnosti za Zvezdu, jer se od crveno belih očekuje da od starta krenu napadački, što bi gostima moglo da otvori dosta prostora.

“Mnogo bolje igraju na kontre. To rade sve ekipe. Lakše je da se braniš i igraš na kontre. Nismo zadovoljni onim što smo pokazali u odbrani na početku. Međutim, ne možemo samo da tražimo greške kod odbrambenih igrača. Nego i ovih što igraju ispred njih. Takođe, Matić je jedan od najboljih igrača u ligi, Pavlović je dao četiri gola. Ali ako mislimo da napravimo nešto u ovom prvenstvu moramo da ispravljamo stvari kod sebe. A ne da gledamo šta radi drugi. Nećemo da im se prilagođavamo, pokušaćemo da forsiramo našu igru”.

Božović se na kraju dotakao kadrovskih problema, ali i istakao da veruje u tandem Jović – Vijera.

“Kada treba više napadati Jović i Vijeira mogu dobro da sarađuju. Problem je što ako Jovića stavite po strani, ne može funkcionalno da izdrži. Mnogo se trči. Oni mogu da igraju u 4-4-2 zajedno. Pravo da vam kažem razmišljao sam da Vijeiru stavimo na bok, ali ni on nije fizički spreman, vuče povredu još od OFK Beograda. Nažalost, ni Matos nije spreman, i mislim da brzo neće biti. Takođe, i Rendulić ima otok na nozi. Nisam siguran”.

Komentari