Grof otpisao petoricu, OVI igrači napuštaju Crvenu Zvezdu!

Nakon velikih broja pristiglih pojačanja ovoga leta, iako se do kraja prelaznog roka očekuje pristizanje još jednog napadača, Božović je primoran da zbog gužve u timu precrta neke fudbalere.

sp-marakana

Nakon Džošue Parkera, na koga Božović više ne računa, Marakanu bi u finišu prelaznog roka trebalii da napuste još Gavrić, Cvetković, Mbođ i Aleksandar Kovačević.

Parker je nakon loših partija na početku sezone definitivno ispao iz konkurencije. Neubedljive partije, višak stranaca u ekipi ali i visok ugovor glavni su razlozi zbog koji za Parkera više nema mesta u ekipi. Što se tiče Gavrića, on je na početku sezone dobijao šansu kod Grofa međutim nije uspeo da se nametne Zvezdinom šefu struke. Dolazak Vereda i Jovovića dodatno je iskomplikovao položaj u timu momka koji je stigao iz Kruševca prošle sezone, pa će Gavrić najverovatnije napustiti klub kao slobodan igrač.

Miloš Cvetković, standardni desni bek za vreme Nenada Lalatovića, povratkom Marka Petkovića nakon povrede izgubio je mesto u timu. S obzirom da ni Savi Pavićeviću igranje kraj desne aut linije nije strano, rastanak Cvetkovića i Crvene zvezde čini se kao idealno rešenje za obe strane.

Što se tiče Ace Kovačevića, dolaskom Donalda i sve boljim igrama Grujića, momak koji se vratio u Zvezdu iz subotičkog Spartaka izgubio je mesto u timu. Božović na toj poziciji ima i mladog Mihajla Ristića, pa će Kovačević u narednom periodu morati da pronađe novi klub.

Kada je u pitanju zadnja linija Zvezdinog tima, pored Vukašina Jovanovića i Save Pavićevića, očekuje se povratak povređenih Rendulića i Aleksandra Lukovića, pa će Mamadu Mbođ najverovatnije biti poslat na pozajmicu. Mladi defanzivac odigrao je nekoliko mečeva ove sezone i pružio nekoliko nesigurnih partija u crveno belom dresu, pa će mu sticanje neophodnog iskustva dobro doći u pokušaju da se izbori za mesto u timu.

Komentari