GUŽVA U ODBRANI: Odlazi Vukašin Jovanović?

Proteklih sezona, kada je Crvena zvezda u pitanju najviše problema bilo je u odbrani. Ipak u poslednjih godinu dana situacija se promenila pa Božović u defanzivi sada ima i previše igrača na raspolaganju. Pored Pavićevića i Rendulića, povređenog Lukovića koji bi uskoro trebao da se vrati na teren, tu su i mladi Mbođ i Vukašin Jovanović.

vukasin-jovanovic-zvezda

S obzirom na gužvu u defanzivi, postalo je jasno da će jedan od štopera ovog leta morati da napusti Crvenu zvezdu, a velike su šanse da to bude “Zlatni orlić” Vukašin Jovanović. Za Jovanovića je ovog leta bio zainteresovan moskovski Spartak, a kako do dogovora nije došlo, Božović je pokušao da mu nađe mesto u ekipi koristivši ga na poziciji zadnjeg veznog. Dolaskom Donalda, ali i nedostatkom ponuda za Acu Kovačevića koji će verovatno ostati na Marakani, postalo je jasno da ni na poziciji zadnjeg veznog za Jovanovića nema puno prostora, pa u ovom trenutku prodaja deluje kao najbolje rešenje.

Za mladog defanzivca interesovanje je pokazao francuski Nant, koji već neko vreme prati igre Jovanovića. Zvezda je čak dobila i zvaničnu ponudu od Francuza, koja je odbijena jer je vicešampion Srbije insistirao na većem obeštećenju. Međutim kontakt između klubova i dalje postoji, pa se očekuje da se pregovori inteziviraju kako se prelazni rok bude bližio kraju.

 

Komentari