Javor i dalje na čelu Superlige

I posle 6. kola šampionata Srbije, Javor Matis, je na čelu tabele. I pored promašenog penala Ivanjičani su zabeležili peti trijumf i sa 15 bodova su na prvoj poziciji.

slika111640460826020150723160734

OFK Beograd je ponovo izgubio, ovog puta od Javora rezultatom 2-1. Ivanjičani su poveli rano, u 6. minutu kada je Igor Stojakovićdubinskom loptom pronašao Husnidina Gafurova, Uzbekistanca u redovima Javora, koji je savladao čuvara mreže OFK Beograda 1:0.

Nije bilo prilika za gol sve do penala u 33. minutu kada je sa bele tačke prednost Ivanjičana duplirao Marko Docić. Pred sam kraj prvog poluvremena, posle igranja rukom Zlatkovića, penal je promašio Marko Gajić i tako propustio da obezbedi trijumf Javoru,

Moglao je taj promašeni penal skupo da košta Ivanjičane. Osam minuta pre kraja Mladen Sarajlin je zatresao Đogatovićevu mrežu i smanjio na 1:2, ali to je bilo sve od Romantičara.

Čačani su u Lučanima imali igru i rezultat, ali falila im je sreća da kući odnesu celo plen.

Filip Knežević, koji je jedva sačuvao loptu da ne napusti teren, je asistirao Srđanu Vujakliji, pa je tim Borca poveo u 23. minutu.

Do boda Mladost je stigla posle penala koji je skrivio Miletić, koji je faulirao Sašu Jovanovića. Vladimir Golemić je u 80. minutu bio siguran i doneo izjednačenje.

Komentari