Javor zaljuljao zebre: Derbi pripao Ivanjičanima

Lep ambijent i više nego pristojno popunjene tribine su bili uvertira duelu starih komšijskih rivala. U utakmici bez mnogo prilika i sa dosta opreza u igri oba tima slavili su gosti iz Ivanjice minimalnim rezultatom.

borac-cacak-trening

Zapretili su prvi domaći, tačnije Knežević koji je u 2.minutu napravio prodor po desnoj strani, ali odbrana gostiju na vreme interveniše. U 7.minutu uzvraćaju gost. Josović je šutirao sa distance, ali je Bajić siguran.

U 25.minutu Živković centrira sa leve strane, a visoki golman Đogatović kupi loptu ispred zahuktalog Vujaklije. U 37.minutu isti akteri nasceni. Kapiten Živković izvodi udarac iz ugla, a Vujaklija iz dobre pozicije šalje loptu glavom preko gola.

U 43.minutu najpre beležimo udarac Josovića sa 25 metara, Bajić je ukrotio loptu. U istom minutu na suprotnoj strani najbolja prilika za Borac. Jevtović je izašao oči u oči sa Đogatovićem i sa svega nekoliko metara pogodio čuvara mreže Javora. U poslednjim trenucima prvog poluvremena šutira Docić sa 25 metara, ali je Bajić ponovo na mestu.

Početak drugog poluvremena donosi i ključni momenat komšijskog derbija.

U 50.minutu iskusni Stojaković spaja sa golom Josovića koji sa nekoliko metara šalje loptu ispod Bajića za radost gostiju, 0:1. 

Trener Lalatović reaguje izmenama, ali promene rezultata nema. Borac ima inicijativu, ali se Ivanjičani disciplinovano brane. U 78.minutu Krstić centrira, a Jevtović sa desetak metara iz povoljne pozicije šalje loptu preko gola. Poslednji pokušaj da se stigne do izjednačenja je bio na isteku 90.minuta kada je Jablan topovski šutirao sa 30 metara, a Đogatović uz dosta muke ukrotio loptu.

Gradski stadion u Čačku, gledalaca 3500. Glavni sudija Vlado Glođović(Vrbas), pomoćnici Dejan Petrović(Kikinda) i Darko Savović(Bačka Palanka).

Strelac: Josović u 50.minutu za Javor.
Žuti kartoni: Vukmirović, Živković(Borac), Đogatović i Milović(Javor).
BORAC: Bajić, Tanasin, Milojević(Jokić), Jevtović, Mićić, Vukmirović, Živković, Miletić, Vujaklija(Đerić), Knežević(Krstić) i Jablan.
JAVOR MATIS: Đogatović, Gajić, Miletić, Milović, Crnomarković, Docić, Đokić, Josović(Zečević), Gafurov, Stojaković(Ađuru), i Dražić(Vujović).

 

Komentari