Jedino Voša i Čuka efikasniji od tandema Škuletić – Lazović

Nakon završetka jesenjeg polusezone došlo je vreme da se sumiraju utisci. Partizan je osvojio titulu jesenjeg dela šampionata, sa šest bodova više od aktuelnog šampiona, Crvene zvezde, ali kada se pogleda statistika prve polovine sezone, u Ljutice Bogdana mogu biti zadovoljni što je zaostatak za večitim rivalom samo šest bodova.

Tamo gde je u Lalatovićevoj ekipi najviše škripelo ove jeseni, a to su napad i realizacija kolosalnih šansi, u Partizanu je bilo najjače oružje, pa ni ne čudi što su crveno beli na petnaest odigranih mečeva postigli samo osamnaest golova, dok je ekipa iz Humske dala 20 golova više!

Marko Nikolić najviše može da zahvali tandemu ŠkuletićLazović, koji je sam postigao skoro dve trečine golova, tačnije dvadeset tri, pet više nego cela ekipa Crvene zvezde. Tandem Partizana ubedljivo vodi na listi strelaca, a jedino su Vojvodina (29) i Čukarički (25) postigli više golova od tandema Škuletić (14) – Lazović (9). Na deobi trećeg mesta liste strelaca, nalazi se tandem Vojvodine, VeselinovićGaćinović, kao i napadač Rada, Petar Jelić. Sva trojica postigla su po osam golova, s tim da je Petar Jelić većinu svojih golova postigao na jednom meču, odnosno u meču 3. kola kada je u pobedi nad ekipom Voždovca (6:1) bio strelac čak pet golova!

Što se tiče Crvene zvezde, najbolji strelac ove jeseni bio je, često osporavani, Đorđe Rakić sa četiri gola, dok je na drugom mestu Nenad Milijaš, koji je u avgustu napustio klub, sa tri postignuta gola, što je možda i najbolji pokazatelj golgeterske krize u kojoj se nalazi šampion.

Komentari