Jelen Seoska liga: Večiti i Tole, priča koja nema kraja

Gotovo smo se zabrinuli, već je odigrano pet kola u Srbiji a da nije bilo većih skandala, taman smo pomislili da je krenulo na bolje kad ono, džaba ste krečili. Fudbaleri Zvezde ispustili su bodove u Kruševcu, rezignirani prosipanjem bodova, ali i činjenicom da su se fudbaleri Partizana osamostalili na prvoj poziciji, ponovo su opleli po savezu i Karadžiću.

Sva pažnja medija usmerena je na svađanje večitih rivala, obično onog na drugoj poziciji na tabeli i Tomislava Karadžića, ovoga puta u ring sa Toletom ulazi Zvezdan Terzić. I dok je sva pažnja medija usmerena na njihova prepiranja, pomalo izlaze iz fokusa one bitne stvari, loša infrastruktura na domaćim stadionima, primera radi na svakom domaćem meču u Subotici se mole da ne padne kiša, jer će odigravanje meča u tom slučaju biti dovedeno u pitanje, da ne pominjemo siromaštvo klubova i loše stanje terena na gotovo svim stadionima u Srbiji. Ali dok neko ne počne da razmišlja o važnim stvarima i mi ćemo se okrenuti večnoj borbi,  Zvezde protiv vetrenjača iz Fudbalskog saveza.

– Karadžić ima rok od 30 dana da podnese ostavku i da raspiše izbore na svim nivoima – Rekao je Zvezdan Terzić. On je takođe rekao da, ako se Karadžić ogluši na zahteve Zvezde, spremna je i faza dva.

Sa druge strane nismo dugo čekali na odgovor, Karadžić je sa osmehom odbacio zahteve Terzića i Crvene zvezde dodavši:

Ne pada mi na pamet da podnesem ostavku – rekao je Karadžić za Sportal.rs i dodao:

Njihovo je legitimno pravo da u demokratkoj proceduri obezbede većinu i menjaju predsednika. Njihova faza dva, o kojoj pričaju, me ne zanima, ni laži i spekulacije – rekao je Karadžić.

Zvezdan Terzić i Tomislav Karadžić ponovo pokazuju svoj egoizam na delu, izjave poput ovih šalju jasnu poruku, fudbal u Srbiji igra se za Zvezdu, Partizan i Toleta. Podsetimo se prošle sezone, kada je Zvezda bila prva, Karadžić je po Crvenoj zvezdi bio idealan predsednik saveza, dok su kritike na njegov rad stizale sa druge strane brda.  Egoizam ide toliko daleko da je Terzić nakon meča sa Napretkom ušao u svlačionicu i verbalno se obračunavao sa sudijama.

Terzić je pisanje medija demantovao, rekavši sledeće:

– Tačno je da sam ušao u svlačionicu i razbio flašicu vode, mada je bila plastična. Posle toga sam čestitao sudijama na odlično odrađenom poslu.

Ostaje nejasno, sa kojim povodom čelnik nekog kluba ulazi u svlačionicu sudija, da bi čestitao sudijama, na odlično odrađenom poslu, pritom izjave trenera Crvene zvezde Nenada Lalatovića govore da su se svi u Zvezdi osećali oštećeno suđenjem Dejana Santrača, koji je propustio priliku da za Zvezdu svira penal.

Za kraj treba dodati, kada je Crvenoj zvezdi bila potrebna garancija za Evrolicencu, dok su u klubu sve nemoćno posmatrali, taj isti Karadžić kojem se danas traži smena pokazao je veće “Zvezdaštvo” od uprave crveno-belih u zalaganju za klub i njihovo dobijanje licence za evropska takmičenja.

Komentari