Jokanović: Vojvodina može da izbaci Viktoriju!

Slaviša Jokanović, trener Makabija iz Tel Aviva, koji je u kvalifikacijama za Ligu Šampiona eliminisao Vošinog protivnika u plej-ofu LE, Viktoriju iz Plzenja, uveren je da srpski predstavnik ima realne šanse da se plasira u grupnu fazu Lige Evrope.

slavisajokanovic

“Može Vojvodina da eliminiše Plzenj. Nije češki šampion tim od koga treba strepeti. Ekipa igra industrijski fudbal. Ponavlja mnogo akcija, organizovana, puno trči. Ima nekoliko planiranih akcija za prekide. Igra agresivno i želi da dominira na terenu. Vojvodina ne bi trebalo da se plaši takvih situacija, jer igra Plzenja je predvidiva. Novosađani moraju samo da zadrže koncentraciju” – istakao je Jokanović u izjavi za Sportski Žurnal.

Jokanović nije želeo da istkane nijednog igrača posebno, tvrdeći da Česi igraju timski, da su veoma disciplinovani kao kolektiv i da nemaju mnogo taktičkih iskakanja.

“Plzenj pokušava da napada, želi da igra otvoreno, tako da su kontranapadi velika šansa protivnika. Mi smo to iskoristili, iako je Plzenj imao prednost iz prve utakmice. Vojvodina je protiv Sampdorije pokazala koliko je opasna iz kontranapada i sigurno su u Plzenju to primetili. Možda se zato neće zaleteti, pa Vojvodina mora da obrati pažnju na prekide. Ako u tim situacijama sačuva gol imaće dobru šansu iz kontranapada” – dodao je Jokanović na kraju.

Izvor: Sportski Žurnal

Komentari