Kurćubić: Videćemo koja će filozofija pobediti

Danas od 19h svoju utakmicu 6. kola JSL igraju Novi Pazar i subotički Spartak.

slika111640460826020150723160734

Trener Novog Pazara Petar Kurćubić rekao je danas da veruje da njegovi fudbaleri u predstojećoj utakmici protiv subotičkog Spartaka neće ponoviti greške u odbrani, koje su ih koštale pobede u duelu s Metalcem u prošlom kolu.

Oni teško daju golove, još teže ih primaju, a mi smo u prethodnim kolima igrali otvoreno i efikasno. Videćemo koja će filozofija biti uspešnija. Između dve utakmice, pokušali smo da odmorimo i osvežimo igrače, kao i da promenimo neke stvari u defanzivnoj liniji i ispravimo greške – , rekao je Kurćubić Radiju sto plus.

Novi Pazar će danas od 19 časova biti domaćin Spartaku u šestom kolu Super lige Srbije. Pazarci su sedmi na tabeli sa osam bodova, dok je tim iz Subotica na 11. mestu i ima tri boda manje.
– Moramo obratiti pažnju na nosioce njihove igre, posebno na Vladimira Torbicu. Među najboljim vezistima je u ligi, sposoban u situacijama ‘jedan na jedan’. Lako pravi višak i asistencijama razigrava ekipu, koja ima i odličan prekid i sjajne skakače. Ako bude igrao opasni napadač Stefan Ilić, biće nam još teže – , ocenio je Kurćubić.

On je do pre četiri meseca predvodio Spartak, a na klupi ga je nasledio Stevan Mojsilović.

– Sigurno je da većinu prvotimaca dobro poznajem, ali naravno da treba još malo pogledati neke utakmice. Neki igrači su im bili povređeni, pa se vraćali, neki su otišli. Sad su, možda, nešto drugačiji kao tim – , kazao je Kurćubić.

Trener Pazara neće moći da računa na povređenog Marka Đalovića, ali će u konkurenciji za sastav prvi put biti doskorašnji fudbaler Čukaričkog Ivan Todorović.

Jači smo za Todorovića, stekao je pravo nastupa, ali kratko je s nama i još nisam odlučio hoće li dobiti šansu. Osim Đalovića, ostali su tu. Neki su se, istina, kasnije priključili i iscrpljeni su, ima i onih što se žale na lakše udarce – , rekao je Kurćubić.

Komentari