LE: Eliminacija Jagodine za potpuni debakl srpskog fudbala

Nakon Čukarickog i Vojvodine,Jagodina je ispala iz daljeg takmicenja za grupnu fazu Lige Evrope, iako je imala najpovoljniji rezultat pred revanš .

Posle obećavajučeg prvog meča u Rumuniji koje je zavrsen bez golova, alu u kome su Ćurani ostavili dobar utisak, fudbaleri Jagodine nisu uspeli da pobede Kluž u revanšu i samim tim izbore plasman u 3. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Koban momenat za Ćurane bio je 81. minut, kada je Guima uspeo iz, ispostaviće se, jedinog šuta u okvir gola u drugom poluvremenu da savlada golmana Jagodine i postavi konačan rezultat meča.
Pokušao je Mladen Dodić sa dve izmene u 85. minutu da promeni rezultat, ali iskusni fudbaleri Kluža nisu dozvolili nikakvu neizvesnu završnicu i kontrolisali su meč do samog kraja.

Utakmica je bila nalik prvoj, veoma tvrda bez mnogo šansi a tome najbolje svedoči podatak da su za ceo meč viđena samo tri šuta u okvir gola, jedan Jagodinaca i dva od strane gostujućih igrača. Jagodinci se na ovaj način opraštaju od Evrope uzdignutog čela, mada se stiče utisak da su možda mogli i do iznenađenja.

Autor: Nikola Popović

 

Komentari