Lista strelaca: Golgeteri “ne stanuju” više na Autokomandi

Iako su napadači Partizana redovno rešetali mreže u jesenjem delu prvenstva, prodajom Škuletića i Lazovića, neka nova imena iskočila su u prvi plan kada je u pitanju lista strelaca.

Zahvaljujući neverovatnom učinku u prvom delu sezone, Petar Škuletić je i dalje na čelu liste sa 14 pogodaka, ali nekoliko napadača ozbiljno preti da mu ugrozi poziciju. Ono što je iznenađujuće kada je u pitanju lista strelaca, to je da Partizan i Crvena zvezda, za koje su poslednjih sezona uglavnom igrali najbolji napadači u zemlji, nemaju predstavnika u TOP 10, ako izuzmemo Škuletića i Lazovića, koji više nisu u Partizanu.

eye frajdey

Prvi koji preti da ugrozi bivšeg centarfora crno belih, je Patrik Eze Frajdej, napadač lučanske Mladosti, koji je zahvaljujući het-triku u prošlom kolu protiv Spartaka, stigao do cifre od 10 pogodaka u JSL. Odmah iza njega nalazi se Mijat Gaćinović, napadač Vojvodine, koji je zimus bio pominjan kao potencijalno pojačanje crno belih, ali je ipak ostao na Karađorđu.

Sa osam golova sledi Petar Jelić, momak koji se upisao u anale domaćeg fudbala, kada je krajem leta, tačnije u 3. kolu u utakmici protiv Voždovca postigao čak pet golova na jednom meču. Isti učinak imaju i kapiten Čukaričkog Igor Matić i bivši napadač Vojvodine, Lazar Veselinović, koji je napustio ekipu u zimskom prelaznom roku.

Kada su u pitanju “Večiti”, od igrača koji su ostali u klubu, na deobi 12. mesta nalaze se Darko Lazović i Babović sa po četiri pogotka, s tim što je Babović sve svoje golove postigao u dresu Voždovca. Slede Parker, Katai, Gavrić, Volkov, Saša Ilić i Branko Ilić (svi sa po dva pogotka), ali opšti utisak je da naši najtrofejniji klubovi odavno nisu bili u većim problemima kada je završnica u pitanju.

Komentari