Luković: Voleo bih da povedem ekipu na duel sa Partizanom!

Aleksandar Luković, zimsko pojačanje crveno belih i povratnik na stadion Rajko Mitić, zbog povrede još uvek nije imao prilike da nastupi u dresu Crvene zvezde. Ipak prema nekim najavama očekuje se da Luković za tri nedelje bude na raspolaganju Božoviću.

“Pao mi je kamen sa srca. Iako su prolazni rezultati pokazivali da se oporavak odvija po planu, uvek postoji onaj mali deo skepticizma da možda nešto ne valja. Orava je uklonio i tu sumnju i sada je na meni da se na pravi način vratim na teren” – izjavio je Luković.

Aleksandar-Lukovic

“Plan je da pojačavam intenzitet rada u naredne dve nedelje i da u trećoj pokušam da stignem do 100 odsto. Ostaje mi da radim na elastičnosti, brzinskoj izdržljivosti, da popravim funkciju lista i dovedem ga koliko-toliko u ravan sa listom druge noge. Sve su to sitnice koje pažljivo moraju da se doziraju, a pri tome ne smem da zanemarim odmor i masaže. Imaću pet treninga nedeljno, a kad se vratim na teren u narednih godinu dana moraću da imam bar jedan slobodan dan” – istakao je defanzivac crveno belih.

On je dodao da se iskreno nada da će biti spreman za derbi sa Partizanom, koji je na programu 12. septembra: “Lično verujem da ću moći da igram do sredine septembra, ali ne bih voleo da dajem lažnu nadu ni sebi ni navijačima i kažem danas – igraću. Najviše bih voleo da povedem ekipu na duel sa Partizanom i sigurno je samo da ću raditi sve da to i ostvarim. Međutim, ne smem i neću da garantujem, jer kad se vratim na teren želim da to bude u pravom svetlu. Očekuje me specifičan i naporan rad i veoma sam srećan što ću uskoro ponovo da izađem na teren”

Komentari