Ma kakav Čelsi: Upoznajte doktorku Stanisavljević “ženu zmaja”

Iako je medijska pažnja većine medija u Srbiji koji u potrazi za eksluzivom sa velikom pažnjom izveštavaju o svađi “gospodina posebnog”, Žozea Murinja i Eve Karneiro, mali broj ljubitelja sporta zna da i srpski sport ima “svoju” Evu. Jedina doktorka srpskog fudbala, prava “Žena zmaj” razgovarali smo sa doktorkom Voždovca Jadrankom Stanisavljević.

jadranka-stanisavljević-fk-voždovac

Reakcije na terenu obično su šaljive i gotovo uvek pozitivne.

– Ja sam Zmajeve pratila prvo kroz omladinsku školu, kasnije je ta saradnja proširena i na seniore. Igrači me uglavnom pozdrave uz osmeh, požale se u šali kako i njima treba pomoć kad utrčim na intervenciju tokom utakmice, kažu “Voždovac kao Čelsi” i slično, ali su uvek pozitivni i fini, počela je naš razgovor Stanisavljević

Sa druge strane, reakcije navijača su mešovite, Jadranki je ipak najvažnije kako su je navijači Voždovca prihvatili.

– Reakcije navijača dosta variraju, to najčešće zavisi od toka same utakmice i sredine u kojoj gostujemo – ima i vrlo pozitivnih, praćenih aplauzom, ali i onih krajnje seksističkih, negativnih. Drago mi je da imam podršku naših navijača i da su me odlično prihvatili i hvala im i zvanično na tome, poruka je doktorke Voždovca.

jadranka-stanisavljević-fk-voždovac1

Jedina doktorka u srpskom fudbalu otkriva koliko je požrtvovanja i odricanja potrebno da bi se uspelo u muškom svetu.

– Nije lako biti žensko u muškom svetu, a još je teže biti profesionalac i dama u “muškim” sportovima – potrebno je više truda, rada, dokazivanja. Kao i u svakom poslu, ako se trudiš da savesno i profesionalno radiš svoj posao, ako poznaješ propise i stalno usavršavaš znanja u svojoj oblasti, ako si korektan i kolegijalan i istraješ, dobiješ samo pozitivnu povratnu reakciju.
Drago mi je što su stručni štab i uprava FK Voždovac prepoznali to u meni, ukazali mi poverenje i stvorili atmosferu u kojoj sam ravnopravan i poštovan član tima od prvog dana! Stvarno je divno biti žena-zmaj uz njih i sa njima, poručuje ona.

Fudbalski klub Jagodina u svojim redovima ima fizioterapeutkinju, ista situacija bila je i sa Spartakom. Sve više je i portparolki u svetu fudbala. Damama koje bi da se oprobaju u svetu koji je do skora pripadao isključivo muškarcima Jadranka Stanisavljević poručuje da slede svoje snove.

Drage moje, svaki je posao zahtevan ako želite da ga radite savesno i budete dobre u tome. Ovde je samo, ponekad, potrebno malo više dokazivanja ali je definitivno vredno truda! Znanje, istrajnost, strpljenje i poštovanje svih pravila posla i samo napred, rekla je Stanisavljević u razgovoru za Utakmica.rs.

Foto: Jadranka Stanisavljević.

Komentari