Matijašević: Selektoru, sećate li se Staniše Mandića?!

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević zatražio je objašnjenje zbog čega se na spisku selektora mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislava Sivića ne nalazi napadač ovog kluba Staniša Mandić. Povodom toga, evo i otvorenog pisma gospodina Matijaševića. Otvoreno pismo Vladimira Matijaševića prenosimo u celosti:

sp-matijasevic

“Gospodine Siviću, sećate li se Staniše Mandića? To je onaj crni momak, veselog duha, nezgodnog temperamenta, sa ogromnim fudbalskim potencijalom koji NIJE imao nešto preterano značajnu ulogu na nedavno završenom Svetskom prvenstvu za igrače do 20 godina? Zaista bi čudno bilo da ste ga zaboravili. Ipak je on odigrao samo sedam utakmica i postigao dva gola, od kojih jedan u finalu Svetskog šampionata. Nije da vas podsećamo, siguran sam da to znate, kao i činjenicu da je u repreznetaciju do 20 godina pozvan iako nije bio standardan u Čukaričkom i igrao je daleko manje nego sada.

Gospodine Siviću, da li ste Vi odgovorni za igrače koji se nalaze na Vašem spisku? Ako jeste, kažite mi – zbog čega nema Staniše Mandića? Kao što Vas javno pitam, želim da mi javno i odgovorite. Ako nije isključivo Vaša odgovornost, evo, isto pitanje postavljamo gospodinu Mrkeli i gospodinu Miloševiću. Da li je u pitanju Mandićeva trenutna forma i rezultati matičnog kluba? Kluba koji je prethodnu sezonu završio kao osvajač kupa i treći u prvenstvu! Kluba koji je letos dobar deo priprema za evropsko
takmičenje obavio bez četvorice standardnih igrača, koji su bili na raspolaganju reprezentaciji dok god je to bilo potrebno! Bez namere da sudim o Vašem izboru, gospodine Siviću- ako je Vaš ali, koliko vidim na
spisku ima igrača koji donedavno nisu imali ni svoje klubove, međutim, onisu dovoljno dobri da budu deo nacionalnog tima? Bolji od Staniše Mandića?

Ne bih rekao. Evo kažite mi, po kojem kriterijumu? Fudbalskom ili je nešto drugo u pitanju? I na kraju, da se ne zaboravi, fudbalski klub Čukarički je bio i oduvek će biti na raspolaganju reprezentaciji kako god da se to od njega zatraži i očekuje, jer je srpski nacionalni inters iznad svakog drugog”.

Sportski direktor FK Čukarički
Vladimir Matijašević

Komentari