MAŽIĆ: Ne želim da se bavim time što Partizanu nije sviran penal 20 godina!

Najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, koji će i suditi i ovaj današnji 149. po redu Večiti derbi, dotakao se u razgovoru za TV Arena sport mnogih interesantnih detalja o Zvezdi i Partizanu.

Milorad Mazic

Mažić kome će ovo biti 11. Večiti derbi u karijeri, prisetio se svog debija iz 2008. godine za koji kaže da mu je ostao u lepom sećanju. Mažić je tada ba derbiju igranom u Humskoj (1:1) dosudio penal za Crvenu zvezdu da bi zatim promenio odluku, što je tada diglo mnogo prašine.

“Situacija kada sam svirao kazneni udarac za Crvenu zvezdu pa promenio odluku bila je ispravna. U tom momentu bi bila pogubna za mene da sam bio dosledan. Kritizeri se uvek bave teorijama zavere i to je karakteristično u Srbiji”

Što se tiče podatka da crno belima na Večitom derbiju nije sviran penal već 20 godina, Mažić kaže da ga statistika previše ne interesuje i da je plasiranje takvih podataka pred meč jedna vrsta pritiska na sudije.

“Moram da priznam da se statistikom ne bavim. Zašto Partizanu nije sviran penal 20 godina, time ne želim da se bavim. Da li se pravi pritisak na sudije to ne mogu da komentarišem. I jedan i drugi klub pokušavaju da naprave atmosferu koja će da animira sportsku javnost i nije ništa novo da se pravi tenzija i da se iznose statistički podaci vezani za kaznene udarce i druge stvari” objasnio je Mažić i dodao,

“To su stvari koje sudije ne mogu da poremete jer da bi arbitri mogli da odgovore zadatku moraju da budu fizički i psihološki spremni. Iz utakmice moramo da izađemo sa što manje povika i analiza. U Evropi i svetu se prema sudijskim greškama javnost osvrne usput, kod nas se osvrću kritizerski. Kada se to dešava onda dođemo do toga da je postojala namera” zaključio je Mažić.

 

Komentari