Milovanović: Mirno i disciplinovano do prvih bodova

Fudbalski klub Mladost iz Lučana, nakon dva vezana poraza na startu drugog dela sezone, dočekuje na svom stadionu subotički Spartak. Na konferenciji za medije, koja je odžana u pres sali stadiona u Lučanima, šef struke Nenad Milovanović izneo je svoja očekivanja pred sutrašnji duel.

konferencija_pred_dolazak_Spartaka

“Slabo smo startovali, imamo dva poraza iz prva dva kola. Uvek govorim da je veličina jednog kluba da kada uđe u seriju slabih rezultata – što pre nađe način da iz te krize izađe. Protiv Jagodine smo prvo poluvreme odigrali dosta slabo a drugo veoma dobro, u Novom Sadu se nismo obrukali, imali smo svoje šanse, naročito kod rezultata 0:0, rezultat je na kraju mogao da bude drugačiji. Dolazi nam neugodni sastav Spartaka, u trenerskom žargonu rečeno tvrda i čvrsta ekipa. Poseduju disciplinu igre, pogotovo u bloku. Iz tog bloka razvijaju kontre preko bokova i njihovih udarnih igala Milića i Torbice. Uspemo li da osujetimo upravo te kontre i polukontre – možemo da se nadamo dobrom rezultatu uz uslov da umemo da se nosimo sa pritiskom novonastale situacije. Pritisak u glavama igrača postoji zbog stanja na tabeli i treba ga svesti na minimum i odigrati mirno i disciplinovano.” – istakao je Milovanović.

Bek Mladosti, Igor Zonjić, posle duže pauze, konačno se vraća u tim i biće na raspolaganju Milovanoviću za sutrašnji meč.

“Ovo je za nas utakmica sezone koja može umnogome da odredi našu dalju sudbinu. Razmišljam samo o pobedi nad Spartakom. I prvi deo sezone smo slabije počeli, iz tri utakmice uknjižili samo bod. Sada treba da gledamo samo sebe i na terenu primenimo ono što smo radili tokom ove sedmice, ispoštujemo zahteve trenera i dogovor iz svlačionice.” – rekao je Zonjić.

Najbolji strelac ekipe, i jedan od najboljij igrača u jesenjem delu, Patrik Frajdej Eze, takođe navodi da će duel sa Spartakom biti od velike važnosti za njega i njegove saigrače:  “Kao što je šef rekao, start prolećnog dela je bio loš za nas, poraženi smo od Jagodine i Vojvodine. Naredna utakmica je od izuzetnog značaja, rekao bih ključna. Ne postoji druga opcija osim pobede i tri boda na našem kontu. Spartak ima dobre igrače, znaju da igraju na rezultat, ali mi smo fokusirani na naš cilj u ovom meču – da pobedimo. Nikakvog izgovora ne sme da bude ako ne trijumfujemo u subotu.”

Duel između Mladosti i Spartaka igra se u subotu od 13.30h

Komentari