Milovanović: “Pobediće onaj ko se bolje snađe u ekstremnim uslovima”

U Lučanima je pred prvu utakmicu u sezoni i dolazak Novog Pazara održana konferencija za medije na kojoj su se javnosti obratili šef struke Mladosti, Nenad Milovanović i fudbaleri Ivan Pešić i Miloš Lepović.

konferencija_pred_dolazak_Novog_Pazara

Milovanović je istakao da ceni sutrašnjeg rivala i još jednom podsetio na visoke temperature i nehumane uslove za igru zbog termina u kojima se igraju mečevi: “Start prvenstva pokazao se kao vrlo zanimljiv, gosti su slavili na 5 susreta od ukupno 8 odigranih mečeva. Naš naredni protivnik je pretrpeo određene izmene kako u stručnom štabu tako i u igračkom sastavu. Imaju veoma brze igrače, pogotovo u centralnom delu terena. Poseduju pregršt kvalitetnih pojedinaca, tu pre svega mislim na Šarca, Radivojevića, Obrovca… Izdvojio bih i izuzetno talentovanog špica Ruševića kao i iskusni štoperski tandem Tintora i Pajovića. Istina, Novi Pazar je poražen od Javora ali raspolažem informacijama da su što se igre tiče bili u egalu sa Ivanjičanima ako ne i bolji. Mislim da će subotnju utakmicu dobiti ekipa koja bude kontrolisala sredinu terena i ekonomičnije trošila energiju na ovim ekstremnim temperaturama.”

Bek Mladosti, Ivan Pešić takođe respektuje ekipu Novog Pazara, ali se nada povoljnom rezultatu u subotu: “Novi Pazar je dobar tim, krasi ih obilje kvalitetnih fudbalera kao što su Obrovac, Pavlović, Radivojević… Ipak, ako budemo na svom nivou i primenimo ono što smo radili ove sedmice u pripremi utakmice – očekujem povoljan rezultat. Naročito ako dobro uđemo u utakmicu.”

Novajlija pristigao iz Jagodine Lepović pokazao je u okršaju sa bivšim klubom da je Mladost u njemu dobila veliko pojačanje u zadnjoj liniji. Osvrnuo se na predstojeći duel sa Pazarcima: “Dobro smo otvorili sezonu, pobedivši u gostima Jagodince. Taj trijumf će dobiti potvrdu jedino ako u subotu savladamo i Pazarce. Očekuje nas sigurno teška utakmica i svako od nas pojedinačno mora dati svoj maksimum počev od prvog minuta. Ispoštujemo li dogovor iz svlačionice možemo do tri boda.”

Utakmica u Lučanima igra se u subotu, 25. jula sa početkom od 18h

Komentari