Mladi grčki golman preminuo na treningu – A u Srbiji igrače teraju da trče na 40+

Dok u Srbiji sve češće čitamo vesti o tome kako suspendovani fudbaleri za kaznu zbog neposlušnosti trenera i Uprava klubova bivaju naterani da trče u ranim jutarnjim časovima i po tropskim temperaturama bez ikakvih reakcija i posledica od strane čelnika lige i saveza, iz Grčke nam dolazi nemila vest koju bi fudbalski vladari trebalo da shvate kao znak upozorenja.

lopta-selekt-čair1

Tužne vesti stižu nam iz Grčke. Mladi golman Verije, Stelios Markusis, preminuo je posle treninga. On se tokom redovnog treninga onesvestio i hitno je prebačen u bolnicu, gde su lekari mogli samo da konstatuju smrt. Po nezvaničnim informacijama uzrok smrti osamnaestogodišnjeg Markusisa je srčani udar.

Mladi život tragično je ugašen nakon jednog rutinskog treninga. Pa ovim putem apelujemo na gospodu iz srpskog fudbala da dobro razmisle da li je život fudbalera koji je u njihovim rukama zbog ugovora koji su potpisali vredan više od pišljivih dinara i evra. Da li je trčanje u ponoć, pet časova ili osam ujutru zaista vredno toliko da se fudbaleri dovode u opasnost?

Komentari