Mnogo više od utakmice

Partizan večeras, na JNA, dočekuje BATE Borisov od kog su izgubili u prvoj utamici sa 1-0. Nije dobar rezultat za revanš ali nije ni nedostižan ako Partizan bude igrao na nivou na kom se to očekuje. Nije ovo obična utakmica, ovo je utakmica koja Partizanu i srpskom fudbalu može da donese puno. Ako Partizan ne prođe dalje to će biti veliki dobitak za kompletan srpski fudbal.

partiyan bate

BATE je u boljem položaju, nisu primili gol na svom stadionu, a pobedili su. Pobedili su minimalnim rezultatom, ali je to ipak značajna prednost. Partizan može da prođe dalje, ali nema prava na greške. Ne sme se desiti kiks kao protiv Steaue jer je BATE jači tim, tim koji zna da igra na rezultat.

Mora Partizan večeras da pobedi ne samo zbog sebe, već zbog dobrobiti srpskog fudbala. Nije realno očekivati da Vojvodina prođe, nadamo se da hoće ali ne treba gajiti preterane iluzije, pa bi bilo lepo imati predstavnika u najjačem klupskom takmičenju na svetu. Liga Evrope jeste evropsko takmičenje ali je daleko ispod Lige šampiona. Partizan ima obezbeđenu Ligu Evrope ali velika šteta bi bila da ne obezbedi Ligu Šampiona.

Komentari