Mobing i u Partizanu: Nisu hteli na pozajmicu sada treniraju u osam ujutru

Fudbaleri Partizana Predrag Luka i Ivan Petrović u finišu letnjeg prelaznog roka odbili su da odu na pozajmicu, a ova odluka naljutila je čelnike kluba iz Humske. Kako Novosti saznaju ovi igrači snosiće posledice zbog odluke da ostanu u klubu.

Foto: FK Partizan

Foto: FK Partizan

Predrag Luka i Ivan Petrović napismeno su dobili odluku od kluba da će svakog radnog dana izuzev nedeljom trenirati od 8 časova izjutra sa trenerom Kazimirom Štokićem.

Predsednik sindikata fudbalera “Nezavisnost” Mirko Poledica, čiji su Predrag Luka i Ivan Petrović članovi, rekao je da je iznenađen odlukom Partizana, s kojim do sada nisu imali problema.

Zakon o sportu jasno kaže da svi igrači imaju ista prava. Fudbal je kolektivni sport, tako da Luka i Petrović moraju da treniraju sa saigračima. Diskriminacija u srpskom fudbalu nije ništa novo, počinje Poledica.

On navodi da je broj ovakvih slučajeva u porastu a da Savez ne radi ništa kako bi zaštitio igrače.

Od ranije su poznati slučajevi u Lučanima, Jagodini, Borcu, maltretiranje igrača u Kragujevcu i Novom Pazaru je suvišno i pominjati. Partizan je do sada bio uzor dobrog poslovanja i odnosa. Nismo imali problema sa crno-belima. Fudbalski savez ništa ne preduzima u borbi da se mobingu i diskriminaciji stane na put, rekao je Poledica za Novosti.

 

Komentari