Moreira: Grobari vode Partizan ka pobedi!

Jedan od najboljih stranaca u istoriji Partizana, Almami Moreira, izjavio je da Partizan poseduje kvalitet u svojim redovima za trijumf nad “večitim rivalom” u predstojećem 149. derbiju.

Denilson (Arsenal) Almami Moreira (Partizan). Arsenal 3:1 Partizan Belgrade, UEFA Champions League, Emirates Stadium, Arsenal Football Club, London, 8/12/2010. Credit : Stuart MacFarlane / Arsenal Football Club.

 

“Vidim da Partizan ima moćan tim. Gledao sam ga uživo na poslednjoj stepenici ka Ligi šampiona. Crno-beli nisu, na žalost, uspeli, jer im je nedostajalo iskustva za tako veliku utakmicu. Međunarodni susreti razlikuju se od domaćih. Često ono što pokazujete “kući” ume da zavara i ne bude dovoljno za Evropu. A Partizanu je u toj utakmici nedostajao, što je bilo vidljivo golim okom, upravo, takav fudbaler za prevagu na terenu”  rekao je ljubimac juga, Almami Moreira za Sportski žurnal.

Popularni Doktor Mo, kaže da navijači uvek daju vetar u leđa crno-belima i ne krije da mu nedostaje vreme kada je nosio dres kluba iz Humske.

“To su moje najlepše emocije. Ambijent je uvek sjajan. Partizan, na primer, u evropskim utakmicama, na domaćem terenu često bude jači za deset odsto, upravo zbog podrške sa tribina. Tako je i u večitom derbiju, atmosfer ai huk navijača nateraju vas da na terenu budete 10-15 odsto bolji. Da probijete granicu mogućnosti”, rekao je Moreira.

Moreira je nosio crno – beli dres u periodu od 2007. do 2011. godine, i na 88 nastupa, postigao je 23 golova.

 

 

Komentari