Mrkić poziva navijače

U 10. kolu Jelen Superlige fudbaleri Radničkog iz Niša na svom Čairu dočekuju kragujevački Radnički 1923. Utakmica se igra u subotu sa početkom od 17 časova, a ulaz za sve ljubitelje fudbala biće slobodan.

Foto: Konstantin V.

– Radnički je u vrlo nezavidnoj situaciji. Nije mi prvi put da sam u klubu kad je najteže, probleme moramo rešavati u svlačionici. Borimo se za goli život. Spreman sam da ekipu prepustim nekom drugom stručnjaku ako neko ko ima nameru da unese novac u klub želi promenu na klupi. Ne želim da budem smetnja klubu u kojem sam već dve decenije. Ne pronalazim se u kritikama upućenim načinu igre, samo bih poručio da smo protiv Napretka odlično postavili igru i da je nedostajala samo brža transformacija iz odbrane u kontranapad. Prihvatam odgovornost za to, ali Napredak uopšte nije naivna ekipa. Ne postoji tim koji može da dobija sve mečeve. Imali smo i pauzu od dve nedelje koja očigledno nije odgovarala našim igračima. Igra je bila slaba, ali ne i katastrofalna. U narednu utakmicu ulazimo kao i u utakmice protiv Rada i Čukaričkog i pozivam sve Nišlije da dođu i podrže svoj tim. Naročito uzevši u obzir to što će ulaz u subotu biti slobodan – nada se strateg “Reala sa Nišave” Saša Mrkić.

Vladimir Đilas svoja očekivanja počeo je pitanjem novinarima.

– Postavio bih pitanje novinarima: da li je neko u Nišu bio oštećen na način na koji smo mi bili oštećeni u Kruševcu? Napredak jeste bio bolji, ali da li je moguće da se onakav penal svira u dvadesetoj sekundi nastavka, recite mi samo jedan takav primer. Što se tiče sledeće utakmice, nema tu mnogo toga da se priča. Nismo u situaciji da kalkulišemo i moramo da trijumfujemo jer samo pobedom izlazimo iz opasne zone – jasan se centarfor Nišlija Vladimir Đilas prethodno se osvrnuvši na prošlu utakmicu svog tima.

Kratak i (ne)jasan bio je Vladimir Đorđević, koji je izrazio svoje nezadovoljstvo celokupnim stanjem u klubu.

– Daćemo sve od sebe, nemam šta drugo da poručim. Novinari imaju prava da pišu šta žele, ali mi na svaku utakmicu idemo na sve ili ništa. A da li imamo kvalitet, to je već drugo pitanje. Kada sam dolazio u Niš, nisam očekivao da je situacija u klubu toliko loša – iskren je bio štoper Radničkog Vladimir Đorđević.

Derbi začelja Superlige u Nišu igra se u subotu sa početkom od 17 časova. Ulaz na Čairu biće besplatan.

Komentari