Na Marakani opet pesma stara

Za nama je 149. večiti derbi i fenomenalna igra Crvene zvezde. Razbijen je večiti rival Partizan na svim poljima, a Zvezda je posle puno godina ulila nadu svojim navijačima da može do starih visina. Da može da dođe do toga da se u Evropi njeno ime pominje sa poštovanjem, kao nekada.

Ugo Vieira

Tokom 149, večitog derbija gledali smo dominaciju Crvene zvezde koja je rasturila Partizan u svim parametrima igre. Gledali smo požrtvovanost, jasnu ideju igre, puno trčanja i prelepih poteza. Da se razumemo nije Partizan igrao loše već je Zvezda bila za dve klase bolja. Ugo Vieira je dokazao da se radi o sjajnom igraču koji zna kako se postižu golovi, i to oni prelepi. Kompletan tim Crvene zvezde je bio na visini zadatka, a posebno raduje činjenica da su svi izgarali na terenu, da su znali kako se treba boriti za dres koji nose. Podsetili su nas na one slavne trenutke kada su taj dres nosili Piksi, Dejo, Šekularac, Mitić, Stanković…

Marko GrujicCrvena zvezda sa početka sezone i ova koja se predstavila na 149. večitom derbiju su nebo i zemlja. Kada bi pred ovu Zvezdu stigao Kairat ne bi bilo pitanje da li će Zvezda proći već koliko će golova dati Kazakstancima.

Rukovodstvo Crvene zvezde i trener Miodrag Grof Božović uradili su fenomenalan posao. Otarasili su se igrača koji nisu imali kvalitet za najtrofejniji srpski klub, na nekima i zaradili, a posle dugog niza godina doveli su kvalitetna pojačanja. Grof je sve ukomponovao i sada je to tim koji bi lako mogao da igra bar Ligu Evrope. Ako ovaj tim ostane na okupu, a nadamo se da hoće, ni Liga šampiona nije daleko.

Komentari