Ne staje Čuka: Nova pobeda za Evropu na brdu

Čukarički nastavlja svoj pobednički niz, san o Evropi na brdu i dalje živi. Golom Nikole Stojiljkovića u 53. minutu iz penala, Čukarički je razbio bunker Gabale” i osigurao prednost pred revanš.

Foto: fkcukaricki.rs

Foto: fkcukaricki.rs

Imao je Čukarički tri kornera već u trećem minutu. Zenjov je prvi pripretio u četvrtom minutu kada je njegov udarac završio preko gola. Gosti su pokušavali da deluju uglavnom preko kontri, dok su fudbaleri domaćeg tima nameravali da smire tempo. Pripretio je i Rajko Brežančić u 26. minutu kada je gađao gornji desni ugao. Njegov pokušaj završio je malo pored gola.

Nikola Stojiljković je šutirao iskosa sa desne strane u 30. minutu, ali su se fudbaleri Gabale ponovo odbranili. Minut kasnije u strelce je mogao da se upiše Ostojić, no on je šutirao pored gola. Stojiljković je u 34. minutu uputio prvi šut domaćih u okvir gola. Filip Stojković mu je sjajno centrirao sa desne strane, a Nišlija je iz polumakazica pokušao da savlada Bezotosnog, koji je ukrotio njegov šut. Minut pre isteka prvog dela Brežančić je iznenadio protivničkog golmana. Nekadašnji član Partizana pokušao je da centrira, no na kraju je njegov udarac završio na prečki.

Ipak, upornost se isplatila “Brđanima” u 53. minutu. Dragoljub Srnić je iznudio jedanaesterac, a precizan sa “bele tačke” bio je Stojiljković! Čukarički je nastavio da pravi pritisak i ponovo sa distance pripretio preko Srnića. Stojiljković i Bojić su desetak minuta kasnije mogli da udvostruče prednost “Brđana”. Pred kraj meča je opao tempo, a to je u potpunosti odgovaralo domaćima.

 

Komentari