Nikola Mijailović: Za sve je kriv Zvezdan Terzić!

Nakon poslednjih dešavanja na stadionu Rajko Mitić, oglasio se i nekadašnji kapiten Crvene zvezde, Nikola Mijailović, i u izjavi za Kurir izneo svoje viđenje trenutne situacije u Zvezdi, optuživši Zvezdana Terzića da je najveći krivac za ovakvo stanje u klubu upravo on.

mijailovic-optuzio-terzica

“Šta su uradili sa klubom? Uništili su ga! Nažalost, obistinilo se sve ono što sam govorio. Bio sam u loži Zvezdinih zvezda na utakmici protiv Radničkog. Video sam šta narod misli o njima. Sve ono što su im skandirali govori o njima i o tome kako su radili prethodnih meseci” – rekao je Džoni Mijailović i dodao:

“Najveći krivac za sadašnju situaciju u Crvenoj zvezdi jeste Zvezdan Terzić! Mora da ode iz kluba. I ne samo on već cela uprava. Bio je bog i batina, pa bi trebalo da preuzme odgovornost za ono što je radio. Imao je podršku navijača, a sad je i nju izgubio. Čitao sam njegovu izjavu da će otići na kraju sezone ako ne bude prvi. Naravno da će da ode, neće valjda ostati pet godina. Riba se čisti od glave! Pitam se kada će odgovarati za procente. Deca su prodata za siću! Mali Luka Jović je samo 30 odsto u vlasništvu Crvene zvezde. Ostalih 70 odsto je prodato za 1,1 milion evra jer su jurili licencu. Ima klauzulu da mora da igra i zato je u timu.”

Mijailović tvrdi da ipak nije sve tako crno, i da postoji rešenje, ali pod uslovom da vladajuća garnitura napusti klub: “Nebojša Čović je jedini čovek koji stvari može da dovede u red. On zna posao i hteo je da se prihvati posla, ali su ga ovi koji su sada u klubu isprašili. Nisu mogli sebe da pronađu u njegovom sistemu. Ostali bi bez taljenja i procenata.”

I za kraj dotakao se i pitanja trenera, koji je na jučerašnjoj sednici ponudio ostavku, ali ona nije prihvaćena. Mijailović ne vidi Grofa kao krivca za trenutnu situaciju i smatra da mu treba dati šansu ali pod novim okolnostima, tačnije novim rukovodstvom: “Grof nema krivicu! Trpi stalni pritisak, ali se ne savija. Razočaran je, setite se da im je na početku priprema rekao da se ponašaju kao zemljoradnička zadruga. Kako čovek da radi u situaciji kada mu stalno dovode neke sumnjive igrače. Ne može. Poturili su ga da mediji udare na njega kako bi oni sačuvali svoje fotelje. Bojim se da ne doživi sudbinu Slaviše Stojanovića i Pižona Petrovića, koji su bili oterani iz kluba.”

Izvor: Kurir

Komentari