Niški superligaš potpisao protokol o saradnji sa Filozofskim fakultetom

Fudbalski klub Radnički iz Niša odlučio se da bude jedan od retkih sportskih kolektiva u Srbiji koji će omogućiti studentima Filozofskog fakulteta da praktično znanje o radu stiču baš na Čairu.  Protokol su potpisali predsednik Radničkog Vidak Perović i dekan Filozofskog fakulteta prof.dr Goran Maksimović.

10893912_419061664969447_1355121239_n

FK Radnički ponudio je saradnju Filozofskom fakultetu u vidu saradnje, odnosa sa Javnošću i marketinga. Ovom prilikom pozivam sve firme u Nišu koje mogu da nam pomognu da slede primer fakulteta i pomognu našem klubu, rekao je na početku Andrija Radosavljević direktor Marketinga Radničkog.

Dekan Filozofskog fakulteta Goran Maksimović nije krio zadovoljstvo saradnjom sa Radničkim. On je izrazio želju da ovo bude samo početak, nadajući se da će Radnički i Filozofski fakultet zajedno rasti iz dana u dan.

11736981_419061948302752_286990710_n
Velika mi je čast i zadovoljstvo da danas, kada počinje nova fudbalska sezona sedim ovde i pokrećem saradnju sa klubom za koji navijam od rane mladosti.  Naš fakultet postoji 45. godina, a Radnički skoro stotinu godina. Naš odsek za komunikologiju ima velike potencijale i energije, možemo javnosti da predstavimo sve segmente života našeg grada.  Osnovna ideja ove saradnje jeste da se napravi pravni okvir da se naši studenti uključe u saradnju i pomognemo Radničkom da bude na pravi način medijski predstavljen. Mislim da je Radnički brend koji prevazilazi granice Srbije a to zaslužuje da bude adekvatno predstavljeno. Naši studenti biće u prilici da se suoče sa izazovima javnih nastupa u bliskoj saradnji sa novinarima.  Možda je ovo sezona u kojoj Radnički može da obeleži ovu sezonu tako što će osvojiti prvu titulu, uvek treba težiti najvišim ambicijama. Ono što je veoma važno je da Radnički nikada nije imao kvalitetniji tim i kvalitetnijeg trenera. Sve se lepo namestilo da krenemo u ovu saradnju. Gde imate snažan kulturni, sportski i univerzitetski život lakše se otvaraju fabrike, lakše se privlače investitori, Poručio je prof.dr Goran maksimović.

Zahvaljujem dekanu Maksimoviću i Filozofskom fakultetu. I ja želim da budemo prvaci, ali moramo mnogo da radimo na tome. U klubu je stvoren takav ambijent, ali ne i oko kluba. U tome ćete nam Vi pomoći, rekao je Perović.

Komentari