Odlaganje izbora u Zvezdi

Fudbalski klub Crvena zvezda izgleda neće raspisati izbore 15. septembra kako je to bilo planirano. Kako javljaju ‚‚Večernje novosti” –zaista nema razloga da Svetozar Mijailović i njegov direktor u ostavci Zvezdan Terzić raspisuju izbore.

zvezdan-terzić

Prvobitni izbori u Zvezdi bili su planirani za 15. oktobar, što je i zakonski rok od 30 dana po raspisivanju vandrednih izbora. Ali dosadašnji predsednik Svetozar Mijailović, koj je već izjavio da neće da se kandiduje za predstojeće izbore, nagovestio je da postoji šansa da se izbori odlože za zimu.

-Da li će datum biranja biti 15. oktobar, kako je i sam najavio kao mogućnost, ili će ih možda prolongirati za novembar ili decembar, odlučivaće UO. Ne radi se o nekom manevru, već je razlog veoma praktičan. Svaki izbori nose u sebi promene i velike šanse da se tim i atmosfera destabilizuju izbornim radnjama. Samo zato i postoji dilema oko datuma izbora-, pišu “Novosti” i zaključuju:

-Onog dana kad Mijailović zakaže izbore, tada će se i zaključiti spisak glasača. A, na ‘Marakani’ kažu da trenutno ima nešto više od 3.900 članova sa plaćenom članarinom-.

Glavno pitanje je kako će navijači reagovari na ovo s’ obzirom da su već uspeli da izdejstvuju ostavku Slaviše Kokeze i Zvezdana Terzića koj ce ostati sportski direktor do raspisivanja izbora.

Ime potencijalnog predsednika kluba iz Ljutice Bogdana još nije poznato a glavni kandidati su Ivica Tončev, Nebojša Čović, Dragan Džajić, Petar Škundrić.

Komentari