OFK – Mečevi visokog rizika na Banjici

OFK Beograd će utakmice visokog rizika kao domaćin do daljnjeg igrati na Banjici. Najavljena rekonstrukcija Omladinskog stadiona.

Generalni sekretar OFK Beograda Aleksandar Pivić u izjavi za “Novosti” kazao je da će “Romantčari” do daljneg utakmice visokog rizika kao domaćin igrati na stadionu na Vračaru.

“Velika zapadna tribina je van upotrebe, nalazi se na klizištu kao i deo južne, može se sanirati samo ako se obe tribine sruše, uradi sanacija i ponovo izgradi nova tribina. Kapacitet Omladinskog stadiona u novoj sezoni biće 3000 mesta, publika će biti na istočnoj tribini, kao i na delovima severne i južne tribine koje su do istoka. Međutim, utakmice visokog rizika, nažalost, igraćemo van našeg stadiona, najverovatnije na Vračaru”, kazao je Pivić.

“OFK Beograd od 2009. godine nema dozvolu za korišćenje stadiona. Nove gradske vlasti su podnele zahtev republičkoj vlasti da im pripiše vlasništvo nad objektom kako bi nam gradska vlast mogla da nam rentira ili proda stadion. Kako grad nema u planovima rekonstrukciju, taj posao bi preuzeo OFK Beograd kao klub. Blizu smo dogovora sa potencijalnim investitorom, ali moramo da sačekamo papirologiju i gradske vlasti. Prvi korak je sanacija klizišta, a nakon toga bismo napravili potpuno nov stadion sa kapacitetom od 5 do 7 hiljada mesta bez atletske staze. Tako bi napravili prostora i za još jedan pomoćni teren, ali još je rano govoriti o tome”, završio je generalni sekretar “Romantičara”.

Komentari