Omladinac tvrd orah za hit jeseni iz Čačka

Jedna od najzanimljivijih utakmica u dosadašnjem doku priprema za utakmice u 2016. srpskih klubova odigrala se juče između Borca iz Čačka i Omladinca iz Novih Banovca.

12596116_1287478151269345_306474671_n

Na simboličnoj lokaciji, u Kući fudbala u Staroj Pazovi, odigran je meč između zasigurno najvećeg iznenađenja Super lige i polufinaliste Kupa Srbije Borca iz Čačka i najperspektivnijeg niželigaša, Omladinca iz Novih Banovca. Golova nije bilo, ali su gledaoci mogli da uživaju u dinamičnoj igri sa dosta neiskorišćenih šansi u uvide okosnice obe ekipe pred početak ozbiljnijeg dela priprema za nastavak sezone.

Početnih pola sata meča pripalo je gostima iz Čačka koji su u tim svežim minutima uspevali da probiju bedeme zeleno-belih, jedino što je falilo jeste realizacija Borca koja nije bila na zavidnom nivou. Sa par kontranapada u finišu prvog poluvremena, Omladinac je “pokazao zube” i iz više akcija ugrožavao golmana Nemanju Ćirovića koji nije dozvoljavao da lopta uđe u gol.

Svakako najzanimljiviji detalj ovog meča jeste penal za Čačane koji je sa crte skinuo golman tima iz Novih Banovca Marko Kelj. Kelj je u nastavku akcije uspevao da odbrani još dva šuta agilnih gostiju i tako ne dopusti da se rezultat promeni. Zbog nesportske gestikulacije Haska je pre vremena završio meč i ostavio na cedilu svoje kolege iz tabora Omladinca koji su i sa igračem manje dolazili u šanse, pogotovo Đorić koji je imao dve veoma dobre prilike.

Omladinac: Ćirović, Gajić, Haska, Miloš Živković, Mačković, Radenković, Marko Živković, Ležajić, Perović, Grkajac, Pejčinović, Kelj, Janjušević, Subotić, Dukić, Marinković, kalainović, Hakač, Livada, Pavlović, Đorić, Radin, Jokić, Delić, Lalić, Milešević i Berić.

12650507_1287463904604103_652878255_n

Borac: Bajić, Tanasin, St. Đorđević, Obradović, Drašković, Todorović, Zorić, Adžović, Pantović, Savić, Vukmirović, Dronjak, Balabanović, Milojević, Jablan, Propadalo, Tomić, Bulajić, D. Đorđević, Kostić i Jovanović.

“Zadovoljan sam kako su se naši fudbaleri pokazali protiv Superligaša. Igrali su igrači koji su tek pristigli u tim, kao i mlade snage. Veoma sam zadovoljan kako su se mladi fudbaleri pokazali, videli smo ih u zaista dobrom svetlu. Pred trenerom je težak zadatak u odabiru igrača za prvi tim”,

rekao je sportski direktor zeleno-belih, Boban Sibinović.

Čuli smo i reč stratega Omladinca iz Novog Banovca, kluba koji po svim standardima i kvalitetima odskače od konkurenata u nižem rangu gde se takmiči:

“Takođe sam zadovoljan kako su se igrači pokazali. Mladi igrači su pokazali zavidan nivo kvaliteta. Napomenuo bih da je Borac igrao u punom sastavu, što nije uplašilo naše mlade igrače. Čestitao bih Borcu na prikazanoj igri, za nas je velika stvar igrati egal sa jednom od najboljih ekipa u našem fudbalu. Ukoliko se po jutru dan poznaje, Omladinac očekuje uzbudljivo proleće”,

izjavio je Goran Dragoljić.

Iz ove provere se jasno videlo da će Čačani biti jedni od konkurentnijih u borbi za trofej domaćeg Kupa, kao i nezgodan rival u nastavku sezone i učesnik u borbi za evropska takmičenja, dok je Omladinac iz Novih Banovca dokazao da sa mladim igračima, uglavnom stanovnicima istoimenog mesta, ima veliku budućnost pred sobom.

12626167_1287460694604424_322142160_n

Komentari