Otvoren novi lov na Mojsova!

Reprezentativac Makedonije i bivši stub odbrane Vojvodine, Danijel Mojsov, je sporazumno raskinuo ugovor sa Adanom iz Demirspora te će u 2016. razmatrati mnoge ponude za nastavak svoje karijere. Očekuje se i aktivacija srpskih klubova.

Mojsov je pre šest godina iz Vardara prešao u Vovjodinu gde je dobrim igrama već sledeće sezone njegova vrednost bila sedmocifrena. Večiti su prednjačili u želji da tadašnjeg centralnog beka Voše dovedu u svoje redove, ali politika kluba, odnosno pokojnog Bate Buturovića, je bila jasna, tako u da u tim godinama nijedan Slaninar nije prešao u Crvenu zvezdu ili Partizan.

I nakon toga, a i odlaska Mojsova u inostranstvo, Partizan je nastavio “lov” na ovog igrača koji se posle Novog Sada uputio u norveški Bran gde je nastavio sa dobrim partijama koje su ga preporučile belgijskom Lirsu u kojem je ekspresno postao kapiten tima, ispred legenda poput Đoana Kapdevilje.

Kako na najkompetentnijem za to koliko koji igrač vredi, “Transfermarktu”, stoji da za Danijela Mojsova treba izdvojiti 464.787 evra (350.000 funti), što je predstavljalo problem domaćim klubovima koji su imali želju da angažuju Makedonca. Još uvek se smatra da srpski klubovi nisu u mogućnosti da daju platu igraču poput Mojsova jer ih sa ovih prostora isključivo zanimaju jeftiniji kalibri, a evo šta je povodom toga za naš portal izjavio Mojsov:

“Ne postoji razlog zbog kojeg se ne bih vratio u Srbiju ukoliko stigne prava ponuda. Što se novca kojeg hronično nema u našem fudbalu tiče, “dogovor kuću gradi”, svugde postoje problemi ali nisu nerešivi”,

rekao je 28- godišnji reprezentativni štoper Makedonije.

Do raskida ugovora sa Adanom, kako nam je sam Mojsov priznao, došlo je kada su se čelnici kluba posvađali sa agentom Makedonca i tako završili Danijelovu karijeru u ovoj turskoj ekipi:

“Tako je, došlo je do svađe na koju nisam mogao da utičem. Jedino što želim kao standardni reprezentativac Makedonije jeste dobar klupski fudbal”,

zaključio je Mojsov.

Komentari