Partizan kritikuje Zvezdu a zaboravio meč sa Pazarom

Kao i obično, kada se u javnosti špekuliše o nameštenom meču Crvene zvezde, najglasniji su navijači Partizana. Na prvi pogled izgleda kao da su sa oduševljenjem navijači crno-belih dočekali utakmicu OFK Beograd – Crvena zvezda, sigurno je da im je legla kao kec na deset.
Medijima se obratio i podpredsednik Partizana koji je rekao da do sada nije video tako nešto kao sinoć u meču OFK Beograda i Crvene zvezde.

partizan-pazar

Ne bih se u tekstu bavio da li je utakmica nameštena, neka to odradi interpol kako je najavio Milivoje Mirkov. Ali bih rado podsetio navijače Partizana da je i njihov klub pre dve sezone bio u sličnoj situaciji, kada je zbog toga što  je po tvrdnjama ljudi iz Pazara njihova uplata o registraciji igrača za meč prvog kola kasno proknjižena, na klupi Pazara sedeo Izet Ljajić, a pored njega našlo se sedam upražnjenih mesta.

Tada je Partizan teškom mukom došao do pobede od 4:3, tadašnji meč odigran je pred oko tri hiljada gledalaca, a strelci su bili Jojić 19, Mitrović 52, 56, Luka 88. – Vidaković 17, Obradović 35ag, Mutavdžić 72. Na poluvremenu je vodio Pazar, a potom pobedio Partizan (iz 2 u 1, 7+)

Da stvar po Pazarce u tom meču bude gora, jedan od jedanaestorice igrača sa kojima je ekipa doputovala u Beograd, dobio je crveni karton. Igrao se pedeset i drugi minut, Arifovića je pogodila lopta u rame, sudija Nedeljković tada je pokazao na belu tačku, a igrač Pazara pritom je isključen zbog prigovora.

Fudbaleri Partizana tada su pobedili desetkovani Pazar, a veoma brzo sramota iz tog meča pala je u daleki zaborav. Dve godine kasnije, ponovo u prvom kolu, viđena je nova sramota srpskog fudbala. Oni koji su tada ćutali, danas glasno komentarišu sramotu Zvezde, a oni koji su 2013. glasno govorili o neregularnosti danas ćute. Oni koji bi u oba slučaja trebalo da su najglasniji prećutali su oba slučaja, a to je liga i država…

Mi nismo sudije, nismo ni dželati. Nećemo suditi ni Zvezdi ni Partizanu, samo koristimo priliku da podsetimo podpredsednika Partizana Milorada Vučelića, koji je izjavio da nikada nije video ovakav slučaj da je slična situacija viđena i u njegovom dvorištu.

Komentari