PARTIZAN U NEMOGUĆOJ MISIJI: Kako zadržati Živkovića?

Najbolji igrač Partizana ove sezone najverovatnije će u januaru morati da pronađe novi klub ukoliko uprava crno belih ne nađe način da ga zadrži. Kao jedna od opcija pominje se i otkup ugovora, ali situacija sa Živkovićevim ugovorom nije nimalo jednostavna.

PFC

Naime Partizan ima samo 25% vlasništva nad Živkovićevim ugovorom, 25% imaju Andrijin otac i menadžer, dok 50% ima fondacija Pinija Zahavija koja je svoju polovinu kupila prošle sezone za 1.250 000 evra.

“Prethodna uprava je učinila to što je učinila, a zbog čega, ne mogu da ulazim. Možda su morali. Partizan je prošlog leta imao 75 odstvo prava na Živkovića i oni su u teškoj situaciji prodali ta prava za 1.250.000 evra koji su odmah uplaćeni. Sam ugovor je, nažalost, traljavo odrađen i najveći problem je taj što klub mora da preostalih 25 posto prava proda za 600 hiljada evra i pride ubedi igrača da ode u klub koji mu nameće Investicioni fond Pinija Zahavija. I, sve to posredstvom Falija Ramadanija, zastupnika fonda u pregovorima” – izjavio je predsednik Popović.

Predsednik Partizana zatim je i pojasnio kakve su opcije kluba u slučaju ugovora Andrije Živkovića.

“Ukoliko ne ubedimo Živkovića da ode u klub na kome insistira Investicioni fond, Partizan mora da plati penale u iznosu od 1.250.000 evra što je izuzetno visoka klauzula što samo svedoči da ćemo da imamo problema sa Fondom i Apolonom. Da li ćemo da se izborimo – videćemo. Preti nam da moramo da vratimo 1.2500.000 evra, koliko je plaćeno za prava na igrača i pride uplatimo još 1.250.000 evra, dakle ukupno 2.500.000 evra, jer smo ga zadržali. Moraće da presuđuje međunarodna pravna arbitraža i gledamo kako da se odbranimo. Uradićemo sve što možemo, ali situacija nije sjajna”

Komentari