Partizanov novi heroj: Saša Lukić doneo pobedu crno-belima

Poraz u proteklom kolu u Novom Pazaru bio je za nauk treneru crno-belih Zoranu Milinkoviću koji ovoga puta nije hteo da odmara nosioce igre. Fudbaleri šampiona Srbije ipak su se mučili sa ekipom Spartaka i tek u samoj završnici meča golom Saše Lukića slavili sa 2:1.

Foto: Screenshoot

Foto: Screenshoot

Otpočelo je dobro po Partizan. Šampion Srbije uspostavio je kontrolu igre od samog početka, šanse za gol imali su Oumaru i Fabriso. Udarac brazilca završio je na prečki. Posle kornera u osmom minutu Partizan je poveo.  Babović je sa leve strane ubacio loptu, Božinov je rutinski sproveo u mrežu. Kako je meč tekao gosti su igrali sve angažovanije i bili veća pretnja po gol Živkovića.

Sporadično je pokušavao Partizan da se odupre pritisku a najkonkrtniji bio je Živković, koji je unosio dosta nemira u redove Spartaka.

Igrao se 56. minut, usledio je šok za domaće igrače. brza kontra Spartaka koju je prekršajem na ivici kaznenog prostora zaustavio Fabrisio a sudija Piper pokazao je na belu tačku. Vladimir Torbica je školski, preciznim udarcem pod prečku poravnao rezultat.

U nastavku, šok za crno-bele. Igrao se 56. minut, brza kontra Spartaka koju je prekršajem na ivici kaznanog prostora zaustavio Fabrisio, a za sudiju Pipera to je bio jedanaesterac.

Primljeni gol uslovio je da Partizan krene u napad svim silama, što je stvorilo dosta šansi, ređali su se promašaji Nemanje Petrovića, Živkovića, Šaponjića… kada su se navijači kiselih lica pomirlili sa nerešenim ishodom novi junak je izronio. Saša Lukić bio je zaboravljen od strane svojih čuvara i doneo novu, veoma važnu pobedu Partizanu.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, N. Petrović, Balažic, Fabrisio, Lukić, Brašanac, Babović (Trujić od 76.), A. Živković, Božinov (Ilić od 56.), Abubakar (Šaponjić od 74.).

Trener: Zoran Milinković.

Spartak: Janošević, Plavšić (Spremo od 76.), Jočić, Kovačević, Ivanović (Torbica od 46.), Milošević (Jondić od 69.), Mezei, Antonić, Ilić, Farkaš, Makarić

Komentari