Paunović trener U21 reprezentacije???

Veljko Paunović došao je u utorak u prostorije Fudbalskog saveza Srbije, na nešto što je trebalo da bude oproštaj od nacionalnog tima, ali sačekala ga je nova ponuda za posao. Tomislav Karadžić ponudio je zlatnom treneru, sada već bivšem treneru U20 reprezentacije, mesto trenera malde fudbalske reprezentacije Srbije (U21).

Veljko-Paunovic

 

Predsednik FSS Tomislav Karadžić saopštio je da je savez želeo da Veljko preuzme mladu selekciju (igrače do 21 godine), ali da se perspektivni stručnjak zahvalio na tom predlogu, izrazivši ambiciju da se okrene treniranju seniorskih ekipa.

Međutim, danas je strategu šampionske generacije sa Novog Zelanda ponuđena nova funkcija, da bude koordinator rada između mlade i “A” reprezentacije.

“Pokušali smo da privolimo gospodina Paunovića da prihvati posao selektora mlade reprezentacije. Svima je poznato da je on napravio istorijski, nestvaran, teško ponovljiv uspeh. Zato su Savezu potrebni ljudi i treneri kao što je on. Nažalost, ne dešava se uvek u životu da se planovi poklope. On ima drugi plan, da pokuša da posle Svetskog omladinskog prvenstva kvalitetnije reši svoju poziciju i posao. Svima nam je žao, ali danas smo došli do određenog pomaka. Dali smo mu priliku da do petka razmisli o funkciji FSS, da ga zadržimo ovde. Reč je o poslu koordinatora rada Mladog i A tima”, izjavio je Karadžić za MONDO portal.

Tomislav karadžić rekao je još i da  Savez vodi računa o ljudima koji prave uspehe i da planiraju da kao što je Ljubinko Drulović tako i Veljko Paunović budu u radnom odnosu u FSS sve dok ne stigne ponuda koja će zadovoljiti Paunovića.

Paunović se opet zahvalio i rekao da će u nekoliko narednih dana razmisliti o toj ponudi i potom saopštiti svoj stav.

paunovuc-fss-mondo-25

“Od prvog dana u FSS, od trenutka kada smo krenuli u projekat SP, imao sam podršku Saveza i zahvaljujem se na tome. Rekao sam da želim da napravim iskorak u karijeri i ostajem pri tom stavu, a o novoj ponudi ću razmisliti, interesantna je. Stojim na raspolaganju FSS, celokupnom srpskom fudbalu i želim da pomognem“, rekao je Paunović.

Prvi čovek FSS odgovorio je i na pitanje novinara da li postoje šanse da trener zlatne generacije postane i prvi čovek A tima Srbije,

-Neozbiljne su priče da će doći novi selektor, time se bave dokoni ljudi. Mi imamo svoj pravac i put. Mi imamo selektora pod ugovorom do 2018. godine. Radovan Ćurčić je i sjajan trener i sjajan čovek i sa njim nastavljamo prema zacrtanom planu- odgovorio je novinarima predsednik FSS.

Komentari